Nieuws

El Ahmadi: ‘Soms waren de kaarten een beetje onnodig’

on

Karim El Ahmadi vond het verschil tussen Feyenoord en PSV in de eerste helft te groot. De Marokkaanse routinier zag dat zijn ploeg te slap begon aan de topper. Door de snelle 1-0 van Gastón Pereiro kreeg de landskampioen direct een tik te verwerken.

“De eerste twintig minuten waren we niet goed”, vertelt El Ahmadi vlak na afloop tegen FOX Sports. “Veel te slap. Daarna groeiden we in de wedstrijd. We kregen kansen, maar ook een rode kaart (van Steven Berghuis, red.). Dat het zo’n groot verschil was, mag eigenlijk niet. We kwamen weer snel op achterstand. Als je lang 0-0 houdt, begint het publiek hier te morren. We kregen kansen, maar dan moet je gewoon scoren.”

Feyenoord mocht van geluk spreken dat de achterstand na 45 minuten niet groter was dan 1-0. El Ahmadi: “Wat de boodschap in de rust was? Dat het máár 1-0 stond. Dat was onze kracht. Als het 2-0 of 3-0 stond, was het een grote mentale tik. We hadden nog de kracht om 45 minuten te domineren. Het is jammer dat je jezelf niet hebt beloond.”

Doordat Berghuis twee keer geel kreeg, moest Feyenoord nog voor de rust al met tien man verder. El Ahmadi: “Het is niet echt slim, maar Jorrit (Hendrix, red.) trok ook twee keer een tegenstander naar beneden en daar kreeg hij niets voor. Het is dubbel dat hij dan twee keer geel geeft. Hij kán rood geven. Kuipers floot goed. We

gingen er allebei fel in. Soms waren de kaarten een beetje onnodig.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login