EL AHMADI SCHIET FEYENOORD NAAR ZWAARBEVOCHTEN ZEGE

Feyenoord kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen PSV een grote slag slaan in de kampioensrace. De ploeg bleef zondagmiddag tegen ADO Den Haag voor de zesde keer op rij sinds de winterstop zonder puntenverlies, waardoor de voorsprong op de achtervolgers in aanloop naar de topper in De Kuip ongewijzigd blijft. Feyenoord dankte de 0-1 overwinning in Den Haag aan een doelpunt van Karim El Ahmadi.

.

Het rustsignaal had al geklonken in Den Haag toen scheidsrechter Kuipers besloot een gele kaart te tonen aan Steven Berghuis. De aanvaller kwam verhaal halen na een opzichtige overtreding die enkele minuten eerder op hem was gepleegd, maar onbestraft bleef. In plaats daarvan ging de naam van Berghuis zelf in het boekje van de arbiter.

.

Het moment was tekenend voor de eerste helft van Feyenoord, die niet bepaald verliep op de manier zoals gehoopt. De ploeg van Van Bronckhorst trof als verwacht een zeer defensief ingesteld ADO Den Haag, maar had niet de wapens in huis om door de muur te breken die voor het doel van keeper Robert Zwinkels was opgetrokken. Feyenoord had met name moeite om het spel te spreiden, waardoor de buitenspelers maar zelden goed in stelling werden gebracht.

.

Daarmee was bij rust duidelijk dat Feyenoord opnieuw de punten niet cadeau zou krijgen in Den Haag, nadat er van de voorgaande drie uitwedstrijden tegen ADO liefst drie verloren gingen. Dit keer was het ook de thuisploeg die in de eerste helft de grootste kans kreeg, na een uitbraak over rechts van Tyronne Ebuehi. Zijn voorzet leidde tot een schot van Danny Gorter dat maar net kon worden opgeruimd door Eric Botteghin.

.

Bij de start van de tweede helft wist Feyenoord daarmee dat het op haar hoede moest blijven tegen de hekkensluiter, al was tegelijkertijd duidelijk dat de ploeg met één doelpunt de overwinning al bijna binnen zou hebben. Niet alleen omdat Feyenoord al wekenlang zelf geen doelpunt incasseerde, maar ook omdat ADO dit seizoen in eigen huis nog geen enkel doelpunt maakte tegen een ploeg uit het linkerrijtje.

.

Zodoende was de opluchting groot toen El Ahmadi na een uur spelen de ban brak. De middenvelder verschafte zichzelf een opgelegde kans toen ADO een voorzet van Miquel Nelom niet kreeg weggewerkt en knalde hard en zuiver raak. Voor El Ahmadi was het alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen.