Feyenoordinbeeld

El Ahmadi ‘pakt’ schorsing: Het was een goed moment

on

Karim El Ahmadi heeft vandaag bewust zijn vijfde gele kaart van het seizoen gepakt. De middenvelder van Feyenoord haalde in de 63ste minuut van de thuiswedstrijd tegen Vitesse, bij een voorsprong van 3-1, Milot Rashica onderuit. Het kwam hem op geel én een schorsing te staan.

.

El Ahmadi mist daardoor de eerste wedstrijd na de winterstop, op 15 januari in Kerkrade tegen Roda JC. De Marokkaanse middenvelder zou dan echter sowieso al ontbreken in de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst, omdat hij met zijn land naar het toernooi om de Afrika Cup in Gabon gaat. Het lag daardoor in de lijn der verwachting dat El Ahmadi tegen Vitesse een gele kaart zou pakken.

.

De middenvelder was na de wedstrijd opvallend eerlijk. ,,Het was gewoon een goed moment om geel te pakken”, vertelde hij bij de NOS. ,,Anders kom ik straks terug van de Afrika Cup en sta ik nog steeds op scherp. Als ik die kaart niet had gekregen voor deze overtreding, had ik het waarschijnlijk later nog eens geprobeerd.”

.

Als de middenvelder terugkeert van de Afrika Cup, staat hij niet meer op scherp en kan hij zich weer het een en ander permitteren. Pas bij een tiende gele kaart wordt El Ahmadi weer geschorst.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login