Nieuws

El Ahmadi: ‘Ik kwam naar Feyenoord om prijzen te pakken’

on

Nu plek drie bijna is veiliggesteld, gaat de blik van de spelers van Feyenoord steeds meer naar de bekerfinale. Op 24 april krijgen de Rotterdammers tegen FC Utrecht de kans om voor het eerst sinds 2008 een echte prijs te pakken. ,,Ik ging ooit naar Feyenoord om prijzen te pakken,” zegt Karim El Ahmadi. ,,Het wordt nu weleens tijd.”
.

,,FC Groningen thuis en Heracles uit, daarna is het zover,” zegt El Ahmadi. De 31-jarige middenvelder vormt met Tonny Vilhena bij Feyenoord het onvermoeibare blok op het middenveld achter de geroutineerde schaduwspits Dirk Kuyt. 

.

,,Natuurlijk gaat het meer en meer over de bekerfinale tegen FC Utrecht. Begrijp me goed: we willen eerst plek drie veiligstellen. Maar dan gaat het om die prijs. Dit is natuurlijk een absurd seizoen voor ons. Voor de winterstop draaiden we gewoon mee met Ajax en PSV. Daarna kwam die vreselijke periode met al die nederlagen en nu staat er gewoon weer een serie van zeven overwinningen op een rij achter onze naam.”

.

Maar het winnen van prijzen is geen abc’tje in het voetballen. ,,Ik heb tweemaal een bekerfinale meegemaakt,” zegt El Ahmadi. ,,Of eigenlijk drie, want de bekerfinale in 2010 tegen Ajax werd plotseling een dubbele. Dat was voor ons funest, in één wedstrijd in De Kuip hadden we misschien nog wel een kans gemaakt tegen Ajax. Over twee wedstrijden was dat niet het geval. Zes jaar eerder stond ik met FC Twente tegen FC Utrecht in de finale. Ik kwam toen net kijken, bleef op de bank en we verloren ook nog eens. Ik wil echt een prijs pakken met deze club. Dat zit al heel lang in mijn hoofd. En ik denk ook dat het ons misschien wel over een drempel kan helpen.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login