Nieuws

El Ahmadi: ‘Ik heb vertrouwen dat we woensdag in De Kuip op de juiste wijze zullen reageren’

on

Een dag na de mispeer in de Arena likte Feyenoord de wonden. Met een gehavend elftal zal de koploper morgen Go Ahead Eagles moeten kloppen. ,,Er is nog niets verloren.”

.

Toch nog een heel kleine opsteker gisteren voor Feyenoord. De blessures van de steunpilaren Rick Karsdorp en Nicolai Jørgensen bleken, na uitgebreid medisch onderzoek, enigszins mee te vallen. Het duo zal het belangrijke midweekse optreden tegen Go Ahead Eagles missen, hoogstwaarschijnlijk zal ook de wedstrijd zondag in Overijssel tegen PEC Zwolle aan hun neus voorbijgaan, maar de confrontatie in de Kuip met FC Utrecht lijkt dan weer wél haalbaar.

.

Het slechte nieuws voor de korte termijn blijft echter staan: trainer Giovanni van Bronckhorst moet flink puzzelen voor de wedstrijd morgen in de afgeladen Kuip tegen degradatiekandidaat Go Ahead Eagles. Geen Vilhena, geen Karsdorp, geen Jørgensen, geen Kongolo, geen Basacikoglu. Vier internationals en een jeugdinternational, allemaal op de tribune. Is dat op te vangen voor de koploper die mentaal en fysiek gewond terugkeerde uit de Arena?

.

Natuurlijk, Eljero Elia is weer terug, maar de linkerspits zal vermoedelijk nog geen hele wedstrijd kunnen spelen. Zoals hij dat dit kalenderjaar sowieso nog maar twee keer deed: Roda JC-uit en FC Groningen-thuis. Als Van Bronckhorst hem morgen laat starten, zal hij meteen een wisselspeler reserveren voor het moment dat de pijp leeg is bij de aanvaller.

.

Zoals hij dat eigenlijk ook moet doen voor de Zeeuw Bart Nieuwkoop, eigenlijk de enige overgebleven optie om international Karsdorp te vervangen als rechtsback. Nieuwkoop speelde in 2017 slechts tweemaal een hele wedstrijd, in Jong Feyenoord in een afgesloten competitie die rustig mag worden betiteld als een niemendalletje. Zondag viel hij uit met krampverschijnselen in de kuiten, in een week waarin hij toch al nauwelijks aan trainen was toegekomen omdat hij niet okselfris was.

.

Zijn vervanger, al was het maar één minuut, was de in Brazilië geboren maar in Nederland opgegroeide Gustavo Hamer. Eigenlijk een middenvelder, maar inmiddels rechtsback. Een bijzonder positief ingestelde jongen met ontegenzeggelijk opbouwende kwaliteiten, maar ook een jongen die tot voor kort slechts wisselspeler was in het tweede elftal.

.

Natuurlijk heeft Feyenoord nog de beschikking over miljoenenaankopen Marko Vejinovic en Renato Tapia, allebei ervaren eredivisiespelers. Maar het duo voelt uiteraard al langer dat ze niet voor vol worden aangezien in de Kuip. Tapia speelde afgelopen week nog met Peru een deel van de kwalificatie-interlands tegen Venezuela en Uruguay. Zijn invalbeurt in de Arena zondag viel echter tegen, al moet worden gezegd dat de Zuid-Amerikaan niet fris was na een lange vliegreis eerder in de week.

.

Overleven

Hoe dan ook, in de Kuip betitelen ze het treffen met Go Ahead inmiddels als de wedstrijd van het ‘overleven’. Drie punten tegen de Deventenaren zorgen ervoor dat Ajax en PSV op afstand blijven, waarna de ziekenboeg misschien verder kan leegstromen. ,,Ik heb vertrouwen dat we woensdag in de uitverkochte Kuip op de juiste wijze zullen reageren”, zegt Karim El Ahmadi, die tegen Ajax voor het eerst dit seizoen in een wedstrijd niet de baas was op het middenveld.

.

Ook Dirk Kuyt kwam in de Arena nauwelijks in het stuk voor. Maar ook hij denkt dat Feyenoord hard zal terugslaan in het duel met de degradatiekandidaat. ,,We zullen ons woensdag tegen Go Ahead Eagles revancheren”, zegt Kuyt. ,,We konden in de Arena nog niets beslissen en is er ook nog niets verloren.”

.

Volgens Kuyt moet Feyenoord ‘nu laten zien dat de breedte van de selectie de kracht van de club is’. En juist daar zit hem de kneep. De spelers op de bank, het leeuwendeel hing er maar een beetje bij de eerste maanden van het seizoen. Geen wedstrijdritme, geen vertrouwen en misschien wel geeneens inhoud voor negentig minuten vlammen.

.

De reddingsboei in Rotterdam is het feit dat Feyenoord altijd heeft gereageerd na een sportieve mispeer. Juist als de druk het grootst werd, als de concurrentie bijna rekende op het omvallen van de Rotterdammers, stonden de spelers op. Met als meest tastbare voorbeeld AZ-uit (0-4) voor de winterstop.

.

,,We zijn nog steeds de enige club in de eredivisie die alles in eigen hand heeft”, zegt Van Bronckhorst. Middenvelder Jens Toornstra knikt. ,,Wij zijn het enige team dat, als het alles wint, landskampioen is.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login