Nieuws

Eind augustus nemen elf clubs uit Nederland en België beslissing over BeNeliga

on

De gesprekken over de Beneliga zijn nog altijd levend, maar de panelen blijven schuiven. Waar het enthousiasme almaar groter ­wordt in België, groeit hier juist de scepsis, aldus Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad.

Volgens Mossou vergadert vandaag de zogenoemde ‘stuurgroep Beneliga’ opnieuw. Eind augustus moeten de elf betrokken clubs uit Nederland en België een beslissing nemen over de toekomst. Gaan ze door of stopt het plan?

In Nederland hebben de zes clubs aan tafel grotere twijfels. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse denken nog altijd constructief mee met de werkgroep. Deze week bereikte eredivisie-rechtenhouder FOX Sports een lucratief akkoord met aanbieder Ziggo, waarbij het tientallen miljoenen euro’s meer uit de Nederlandse markt haalt dan voorheen. Dit zou volgens de krant de noodzaak van een nieuwe competitie fors doen temperen aangezien ‘geld’ de grootste drijfveer achter het plan is.

Het AD laat weten dat er meer hobbels op de weg zijn: ‘Wanneer een vijf zesde meerderheid van alle profclubs vóór een nieuwe competitie is, is een Beneliga werkelijk haalbaar. Zo is dat statutair vastgelegd binnen het collectief van het Nederlandse profvoetbal. En juist onder de middenmoot van de eredivisie is de weerstand het grootst.’

Lees HIER het gehele artikel

You must be logged in to post a comment Login