EERSTE PUNTENVERLIES FEYENOORD ONDER 19

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag voor het eerst dit seizoen punten verspeeld in de competitie. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy won de eerste drie competitiewedstrijden, maar moest tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse genoegen nemen met een gelijkspel. In Arnhem stond er na het laatste fluitsignaal 1-1 op het scorebord.

Waar het team van trainer Cor Adriaanse in de voorgaande wedstrijden telkens goed van start ging, was dit zaterdag minder het geval. Onoplettendheid in de defensie leidde al in de vijfde minuut van de wedstrijd tot een tegentreffer. De ploeg van Feyenoord Academy ging direct op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam lastig door de vijandelijke defensie heen.

Ook in de tweede helft had Feyenoord Onder 19 moeite met de zeer defensieve speelwijze van de Arnhemse jeugdploeg. Verdediger Lutsharel Geertruida werd, even als in de UEFA Youth League-wedstrijd tegen Napoli (2-2) van afgelopen dinsdag, naar voren geschoven om de gelijkmaker te forceren, maar het creëren van goede kansen bleef lastig. Diep in de blessuretijd viel de verdiende treffer voor het Onder 19-team alsnog. Rechtsback Boyd Reith schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied de gelijkmaker binnen.

Trainer Adriaanse zag dat zijn team het vooral voorin lastig had. ‘Vitesse speelde heel verdedigend. Tot het zestienmetergebied kwamen we er af en toe goed door, maar daarna misten we creativiteit. De kansen die we wel kregen hadden we moeten afmaken, dat gebeurde alleen lange tijd niet. Onze gelijkmaker valt uiteindelijk tegen het einde van de wedstrijd dus in dat opzicht mogen we blij zijn met een punt. Als we hier verloren hadden, zouden we onszelf echt tekort gedaan hebben.’

Vitesse Onder 19 – Feyenoord Onder 19 1-1 (1-0)