Nieuws

Eerste Kamer stemt in met aanscherping Voetbalwet

on

De Eerste Kamer heeft dinsdag met grote meerderheid de aanscherping op de Wet maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast (Voetbalwet) aanvaard. De KNVB juicht dat besluit toe omdat het effect van de sancties die voortaan kunnen worden getroffen veel groter is dan van de straffen die de voetbalbond nu kan opleggen.
De nieuwe Voetbalwet, die mogelijk voor aanvang van het seizoen al in werking treedt, is een welkom instrument om notoire relschoppers voor eens en voor altijd uit het voetbal te verbannen. ,,De verbeteringen vormen een startpunt voor meer toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal”, reageerde Gijs de Jong, directeur operationele zaken van de KNVB.

,,Nu de wet beter kan worden toegepast, moeten we de komende jaren met alle betrokken partijen de schouders eronder zetten om de rotte appels te weren. Dat betekent hard en structureel optreden tegen degene die het voetbal verpesten, zodat veiligheidsmaatregelen als combiregelingen, hoge hekken en ingrijpende fouilleeracties voor de normale supporters in de toekomst niet meer nodig zijn.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login