Nieuws

“Een nieuwe groeibriljant, kan een betere uitgave van De Vrij en Vlaar worden”

on

Aad de Mos is een kenner van het Europese voetbal. Als trainer was hij werkzaam in onder meer de Eredivisie, België, Spanje en Duitsland. Als analist van Sport1 ziet De Mos veel internationale wedstrijden. Hij heeft dan ook een goed beeld van waar de Eredivisie Europees gezien staat.

“Bij de landen die boven ons staan, gaat het om resultaat, terwijl in Nederland ook goed voetbal belangrijk is”, zegt De Mos in gesprek met de NOS. “Gelukkig zie je een beetje een kentering door de manier van spelen van Oranje in Brazilië.” De analist ziet nog een groot verschil tussen andere – grotere – competities in Europa en de Eredivisie. Het facet duelkracht ontbreekt nadrukkelijk in Nederland.

“In duels worden we omver geblazen. Eigenlijk wordt daar te weinig op getraind. Alle trainingsvormen zijn gericht op passen en trappen. Dat begint al in de jeugd, altijd hetzelfde. Ander voorbeeld: koppen. Als je ziet hoe slecht er wordt gekopt in de Eredivisie. Van koppen gaat het haar in de war, dat doen ze niet meer zo graag. Maar bij een corner tegen moet je wel koppen”, zegt De Mos op de website van de omroep. Wel ziet De Mos lichtpuntjes. Feyenoord-verdediger Sven van Beek is een topper in wording, stelt de oud-trainer.

“Toch staan er altijd weer jongens op die het tegendeel bewijzen. Sven van Beek stak er bij Feyenoord tegen Besiktas met kop en schouders bovenuit. Een nieuwe groeibriljant, kan een betere uitgave van Stefan de Vrij en Ron Vlaar worden. Ik had weinig tijd nodig om dat te zien. Ballen over veertig meter op de stropdas, niet één keer, maar vijf keer gezien. Heel positief. Eigenlijk gedwongen door omstandigheden, financieel wanbeleid, krijgt de jeugd de afgelopen jaren een kans”, aldus De Mos op NOS.nl.

Bron: voetbalprimeur.nl

20140804-121433-44073875.jpg

You must be logged in to post a comment Login