Nieuws

‘Een doelpunt is een doelpunt, binnen of buiten De Kuip’

on

Natuurlijk is het duel van Feyenoord in de Kuip met FC Groningen belangrijk voor de Rotterdammers. Plek drie kan immers officieus worden veiliggesteld, hoewel in het achterhoofd natuurlijk vooral de bekerfinale over een week in de Kuip zit. Michiel Kramer kan vanavond sleutelen aan een opvallende statistiek: de spits maakt zijn doelpunten vooral in uitwedstrijden.
.

Het is een typische pose voor Michiel Kramer. Hoe het toch kan dat hij in competitieverband veel vaker buiten de Kuip scoorde dan in het eigen stadion van Feyenoord? Tien treffers in uitduels en drie competitietreffers in de Kuip, is daar een verklaring voor? De lange spits lacht zijn tanden bloot, zucht een keer diep en schudt dan met zijn hoofd.

.

,,Die vraag krijg ik de laatste tijd vaker,” zegt hij. ,,Het boeit mij helemaal niet. Een doelpunt is een doelpunt, binnen of buiten de Kuip. En als je naar mijn loopbaan kijkt, zie je dat ik in mijn eerste seizoen bij een nieuwe club altijd minder draai dan in het tweede seizoen. Als ik straks tussen de vijftien en twintig doelpunten heb gemaakt, kan ik tevreden zijn.”

.

Er hoeft helemaal geen negatieve verklaring te zijn voor het feit dat Kramer vooral buiten het eigen stadion genadeloos toeslaat. Bij ADO Den Haag was daar bijvoorbeeld geen sprake van. ,,Daar riepen mensen dat ik alleen maar op kunstgras (15 van de 17 goals, red.) kon scoren en niet op gewoon gras. Of in het laatste kwartier. Zo is er altijd wel iets, toch? Uit en thuis, het had net zo goed andersom kunnen zijn. Maar het is voor de kranten om daar over te schrijven, ik zou de reden echt niet weten.”

.

De 27-jarige aanvaller zelf wil volgend seizoen juist de volgende stap omhoog zetten. ,,Ik moet altijd maar het ongelijk van mensen bewijzen. Maar ik heb dit seizoen ook in de spiegel gekeken en ben bijvoorbeeld meer arbeid gaan leveren. En toen er veel kritiek kwam, maakte ik vaak een belangrijke goal. Met als meest treffende voorbeeld AZ thuis.”

.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login