Nieuws

Druk voelbaar in en rond De Kuip

on

Nog voor de eerste training is de druk rond de Kuip voelbaar. In het voorjaar greep Feyenoord op dramatische wijze naast een ticket voor de Europa League, komend seizoen moet voor de club in het teken staan van een stevig antwoord. Aankopen Dirk Kuyt en Marko Vejinovic moeten daarbij helpen, maar geld voor meer transfers is er niet.
Natuurlijk constateerde de directie van Feyenoord de afgelopen maanden dat een elftal dat in de slotfase van de competitie zo opzichtig faalde, dringend behoefte heeft aan versterking. Het is een kansloze missie om met een spelersgroep waar de laatste maanden het chagrijn vanaf droop een nieuwe poging te wagen om PSV en Ajax voor te blijven in de eredivisie.

En dus presenteerde Feyenoord gisteren na verloren zoon Dirk Kuyt ook de 25-jarige middenvelder Marko Vejinovic van Vitesse als aanwinst. De supporters hopen dat het een startsein is van een nieuw en fris Feyenoord, dat de ellende van afgelopen seizoen snel van zich zal afspelen. Alleen is het salarispotje van Martin van Geel nu zo goed als leeg en moeten er eerst spelers verdwijnen om weer financiële ruimte te creëren.
Giovanni van Bronckhorst weet welke kant hij op wil. De spelers die niet in zijn plaatje passen, zullen dat snel merken. Martin van Geel moet die overbodige ballast vervolgens snel naar de uitgang dirigeren. Zoals afgelopen week al gebeurde met Wesley Verhoek, die met een zak geld als compensatie voor zijn nog een seizoen doorlopende contract vertrok. Maar er is voor de technisch directeur veel meer werk te verrichten. Mitchell te Vrede slijten bijvoorbeeld, want de spits is opnieuw overbodig.

En wat te doen met de koppige jonkies Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena, die afgelopen seizoen verzopen in het eerste? Contractverlenging is nog altijd onbespreekbaar en dus dreigt een gedwongen vertrek. Hoe zit het met Karim El Ahmadi, die openstaat voor een vertrek naar het Midden-Oosten? Tot wanneer mag Jordy Clasie, die klaar is voor een vertrek naar een grote competitie, nadenken over een transfer?

Van Bronckhorst, die er overigens goed opstaat bij zijn spelers, moet in zijn eerste voorbereiding als hoofdcoach dus vooral duidelijkheid creëren. En wie zich niet over de teleurstelling van afgelopen seizoen kan heenzetten, heeft een probleem. Vanaf nu draait alles om een frisse wind in de Kuip.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login