Nieuws

‘Druk op gemeenteraad wordt groter’

on

Het Dagblad010.nl laat weten dat de druk op de schouders van de Rotterdamse raadsleden die ‘Feyenoord City’ in hun portefeuille hebben steeds groter is geworden. Feyenoord is namelijk niet van plan om de kosten van 6,5 miljoen voor het definitieve ontwerp van het nieuwe stadion te gaan betalen.

Het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Aboutaleb zou er volgens het dagblad ook toe bereid zijn. Dit zou men kunnen doen door de veiligheidskosten rond het nieuwe stadion met 6.5 miljoen op te schroeven. Dit is eenvoudig op te lossen door via Excel wat te spelen met de cijfers.

De Rotterdamse gemeenteraad is destijds akkoord gegaan met 40 miljoen euro aan aandelen en sprak daarna af dat er geen cent bij zou komen. Dit staat in de notulen van diverse vergaderingen en staat ook op tape.

Het dagblad stelt de vraag of de leden van de gemeenteraad kunnen aantonen of ze geen belangen hebben..

Hebben de leden vriendjes bij de projectontwikkelaars? Bij wooncorporaties? In de architectuur? Bij het Nationaal Programma Rotterdam Zuid? Houden ze vast aan wat afgesproken is en wat ze op persoonlijke titel hebben gezegd en hebben laten archiveren: 40 miljoen en geen cent meer?

Of buigen ze mee met de wil van de verantwoordelijke D66-wethouder Van Gils en inmiddels ook burgemeester Aboutaleb om dan maar dieper in de buidel te tasten en – naast de inmiddels al toegezegde miljoenenkorting op de bouwkosten – nog verder te goochelen en ook die 6,5 miljoen van het definitieve ontwerp voor hun rekening te nemen?

You must be logged in to post a comment Login