Nieuws

Drie maanden stadionverbod bij overtreden rookverbod en overtreden hygiënevoorschriften

on

Komend seizoen gelden er in alle voetbalstadions aanvullende veiligheids- en/of hygiënevoorschriften met betrekking tot het coronavirus. Supporters die deze maatregelen overtreden riskeren een stadionverbod van drie maanden.

De KNVB heeft vandaag de Richtlijn Termijn Stadionverbod Seizoen 2020/2021 gepubliceerd op de officiële website van de Koninklijke Voetbalbond. Vorig seizoen is bepaald dat alle voetbalstadions in Nederland komend seizoen rookvrij moeten zijn. De sanctie van het overtreden van het rookverbod bedraagt volgens de richtlijnen ook drie maanden.

Het is nog niet duidelijk of het meezingen van liederen, het juichen na een doelpunt óf het inzetten van spreekkoren ook onder de hierboven genoemde richtlijnen vallen én dus ook bestraft kunnen worden met een stadionverbod. Dit moet nog verder worden uitgezocht. Ook moet nog nader bekeken worden hoé men dit allemaal wil handhaven. Premier Rutte was in zijn vorige persconferentie duidelijk omtrent het laten spelen van wedstrijden mét publiek: ‘Óf supporters houden zich aan de richtlijnen én juichen en zingen niet óf de wedstrijden daarna worden zonder publiek gespeeld.’ Volgens premier Rutte is er niet meer bewegingsvrijheid dan dit.

Feyenoord heeft gisteren bij Rijnmond.nl laten weten dat het eerdaags in gesprek zal gaan met de gemeenteraad en hoopt onder andere antwoord te krijgen op de vraag of bij overtreding van het ‘juich- en zangverbod’ ook wedstrijden gestaakt kunnen worden. Wanneer wedstrijden gestaakt kunnen worden bij overtreding van bovengenoemde regels lijkt de kans aannemelijk dat Feyenoord niet eens gaat overwegen om mét publiek te spelen. Dit omdat de thuisspelende club niet alleen een logistiek probleem heeft om de supporters weer naar huis te krijgen, maar ook omdat de KNVB dan forse boetes kan uitdelen.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login