Nieuws

Drie Feyenoordsupporters gearresteerd in Napels

on

Drie Nederlanders zijn in de nacht van maandag op dinsdag gearresteerd in Napels. Feyenoord deed eerder het dringende verzoek aan supporters om niet naar het stadion van Napoli te komen, waar beide clubs dinsdagavond tegen elkaar spelen in de Champions League.

Feyenoord-supporters zijn niet welkom bij de wedstrijd die dinsdag om 20.45 uur begint. Het provinciebestuur van Napels verbood het de Italiaanse club om kaartjes te verkopen aan Nederlandse fans, omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

De Italiaanse autoriteiten hebben de afgelopen weken een risicoanalyse gemaakt. Het resultaat daarvan is dat de komst van Feyenoord-fans in combinatie met de Napoli-aanhang als een te grote bedreiging wordt gezien voor de openbare orde en veiligheid.

De politie laat aan de Italiaanse omroep RAI weten dat drie Nederlandse mannen van 21 jaar gearresteerd zijn, onder meer omdat ze met stenen naar agenten gooiden. De drie verdachten zijn voorlopig vastgezet.

Voorwaardelijke straf

In 2015 misdroegen supporters van Feyenoord zich in Rome voor een wedstrijd tegen AS Roma.

Naar aanleiding van die ongeregeldheden kreeg één fan een celstraf van achttien maanden (waarvan zes voorwaardelijk) en legde de rechter aan 43 personen een taakstraf op.

Ook bij het thuisduel met AS Roma deden zich incidenten voor, waarna de UEFA Feyenoord een boete gaf van 50.000 euro en een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek met een proeftijd van drie jaar.

Bron: Nu.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login