Nieuws

Drenthe: ‘Had steun verwacht van Feyenoord’

on

Als het aan Royston Drenthe had gelegen dan had hij nu niet voor Reading FC gespeeld, maar voor Feyenoord. De geboren Rotterdammer praatte in de zomer van vorig jaar met de club over een terugkeer in De Kuip. Verder dan een gesprek met technisch directeur Martin van Geel kwam het echter niet voor de linkspoot.

‘Na dat gesprek heeft meneer Van Geel het besproken met mensen van de club, maar uiteindelijk is het afgeketst,’ zegt de oud-speler van onder andere Real Madrid en Everton tegenover RTV Rijnmond. ‘Ik zit nu hier in Reading en kan niet praten over een mogelijke terugkeer bij Feyenoord, want diezelfde mensen zitten er dan misschien nog steeds. Ik gun ze het allerbeste, want ik heb nog steeds een vervelende dag als ik hoor dat ze hebben verloren. Maar het is niet altijd even makkelijk.’

De 26-jarige Drenthe nam destijds zelf contact op met de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. ‘Ik hoef niet eens te zeggen waar ik het voor wilde doen. Misschien dachten ze dat ik effect zou hebben op de groep, maar als geboren en getogen Feyenoorder had ik altijd wat steun verwacht van een club als Feyenoord. Bij andere clubs zie ik dat ook. Een speler die uit de eigen jeugd komt geven ze altijd wel weer een kans. Dat heb ik niet teruggezien bij Feyenoord. Desondanks ben en blijf ik een echte Feyenoorder. Dat zal niemand van mij afnemen. Niemand is groter dan de club en dat is het enige dat telt voor mij.’

‘De vergissing die mensen maken is zeggen dat Feyenoord mij niet terug wilde. Ik vind dat klinklare onzin. Ik denk dat het te maken heeft met een aantal personen die bang waren om met mij in zee te gaan. De supporters van Feyenoord, zij zijn Feyenoord. Ik heb geen enkele van hen horen zeggen dat ik niet terug moet komen. Het is alleen maar: “Royston, kom alsjeblieft terug naar Feyenoord.” Ik kan niks terug zeggen en ik probeer altijd heel koel te blijven, maar van binnen raakt het me. Stel dat ik straks wat ouder ben en Feyenoord benadert mij, dan zal ik nooit nee zeggen,’ aldus Drenthe.

Drenthe maakte in 2006 zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. Na anderhalf jaar en 29 competitiewedstrijden achter zijn naam maakte hij de overstap naar Real Madrid, waar hij een vijfjarig contract tekende. Namens de Koninklijke kwam hij 46 keer in actie en wist hij twee keer het net te vinden. Tussen 2010 en 2012 speelde Drenthe op huurbasis voor Hércules Alicante en Everton, om vervolgens te vertrekken naar Alania Vladikavkaz in Rusland. Daar werd hij afgelopen zomer transfervrij opgepikt door het Engelse Reading.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login