Nieuws

Dost: ‘Wolfsburg wilde me nooit echt laten gaan’

on

Het had niet veel gescheeld of Bas Dost had dit seizoen in De Kuip gevoetbald. ,,Ik wilde wel naar Feyenoord”, zegt de 25-jarige spits. ,,Maar ik heb het idee dat Wolfsburg mij nooit echt heeft willen laten gaan. Simpelweg omdat ze wisten dat ik kan wat ik nu laat zien.”

Dost is bij VfL Wolfsburg bezig aan een geweldige reeks. Sinds de jaarwisseling scoorde hij al 13 keer. Voor Nederlandse clubs is hij tegenwoordig niet meer te betalen, maar afgelopen zomer zat hij nog met Feyenoords technisch directeur Martin van Geel en trainer Fred Rutten om de tafel toen hij in Zeist revalideerde van een enkeloperatie.

,,Voor dat gesprek had ik er helemaal geen oren naar, maar daarna had ik er hartstikke veel zin in. Dat het niet doorging, was in eerste instantie een geldkwestie. Wolfsburg wilde me niet verhuren, dus moest Feyenoord me kopen. Wat ook meespeelde was dat ik terugkwam van een blessure en ervan overtuigd was dat ik hier nog kon slagen.”

Omdat er met Wolfsburg-directeur Klaus Allofs niet viel te onderhandelen, hoefde Dost de knoop zelf niet door te hakken. ,,Maar als Allofs had gezegd ‘je mag hem hebben”, dan had ik bij Feyenoord gespeeld. Deze winter is het contact met Feyenoord verwaterd. Het had het ook geen zin meer, omdat ze wisten dat ik hier zou gaan spelen.”

Bron: Ad.nlYou must be logged in to post a comment Login