Nieuws

Doorgaan van de BeNeLiga lijkt kwestie van tijd

on

Nog nooit in de voetbalgeschiedenis was een Beneliga zo dichtbij. De Belgische en Nederlandse topclubs geloven steeds sterker in het potentieel van een gezamenlijke competitie, ondersteund door een onderzoek van Deloitte, dit meldt het Algemeen Dagblad op hun site.

Volgens de krant bracht topoverleg in Eindhoven de elf grootste clubs van Nederland en België vanmiddag dichter bij elkaar dan ooit. Voor het eerst ligt er een concreet plan klaar voor een gezamenlijke competitie, waarbij alle grote clubs zijn aangesloten.

Het accountantsbureau Deloitte presenteerde vandaag een rapport aan de directies van de Belgische top (AA Gent, RC Genk, Anderlecht, Standard Luik en Club Brugge) en de zes Nederlandse clubs die het initiatief namen: Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht.

Volgens de onderzoekers biedt de nieuwe competitie grotere financiële en sportieve groeimogelijkheden. Tevens zou de competitie als ‘attractiever’ worden beoordeeld en ook zou de weerstand tussen de deelnemende clubs worden vergroot.

Het AD gaat verder: “In de komende maanden wordt een businessplan uitgewerkt richting 2025, het jaar waarin de Nederlandse televisierechten op de markt komen, en daarmee het beoogde startjaar van de Beneliga.

Het Deloitte-rapport zal nog wel verder worden getoetst met onder andere een publieks- en supportersonderzoek. Ook worden er gesprekken gepland met de diverse overheden. Er liggen nog veel obstakels op de weg, zo zien alle betrokkenen, maar duidelijk is wel dat alle elf clubs het plan een vervolg willen geven.

De rol van de UEFA wordt overigens heel belangrijk in het proces. De Europese voetbalbond moet een mogelijke Beneliga niet alleen goedkeuren, maar cruciaal is dat ook het aantal Europese tickets op peil blijft.

Het gehele artikel is HIER te lezen

You must be logged in to post a comment Login