Nieuws

Doorgaan derby onzeker na besmettingen bij Sparta

on

Drie spelers van de Spangenaren zijn positief getest op het coronavirus. De vrees op Het Kasteel bestaat dat meerdere spelers zullen volgen. Technisch directeur Henk van Stee laat weten in AD.nl: ,,Of we zondag kunnen voetballen? Dat bepaalt de GGD.”

De wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta die voor komende zondag op het programma staat, gaat wellicht niet door. Technisch directeur Henk van Stee: ,,Ik hou mijn hart vast voor vrijdag, wanneer onze medewerkers opnieuw getest worden. We moeten er rekening mee houden dat het niet bij deze drie medewerkers blijft.”

Het Algemeen Dagblad laat weten: Wanneer positief geteste spelers geen klachten ondervinden worden ze 72 uur na hun test opnieuw getest. Mochten ze dan negatief testen, kunnen ze in theorie zondag spelen namens Sparta tegen Feyenoord. Ook al hebben ze in dat geval nauwelijks kunnen trainen. Mochten de spelers wél lichamelijke klachten ondervinden, dan blijven ze zeven dagen in thuisisolatie en zijn ze er hoe dan ook niet bij in De Kuip.

De GGD bepaalt of Sparta aan de aftrap kan staan in De Kuip. Mocht vrijdag blijken dat meerdere werknemers positief testen, dan bestaat de kans dat iedereen in quarantaine moet.”

You must be logged in to post a comment Login