Nieuws

Donderdag: Wordt het BAM of wordt het Red de Kuip?

on

Wordt het Red de Kuip of toch bouwgigant BAM? Donderdag maakt de ‘commissie der wijze mannen’ bekend wie de Kuip mag vernieuwen. RTV Rijnmond blikt vooruit.

Volgens een van die wijze mannen Wim van Sluis liggen nu echt de beste plannen op tafel voor de rigoureuze opknapbeurt van het Feyenoord-stadion. Er is straks plaats voor 70.000 toeschouwers, er komt een schuifdak en het vernieuwde stadion biedt de mogelijkheid voor allerlei evenementen, zoals beurzen en concerten.

Het grootste verschil is waarschijnlijk de manier waarop de uitbreiding van de huidige Kuip plaatsvindt. De stichting Red de Kuip wil een derde ring bovenop de huidige twee en BAM wil de tweede ring verdiepen om zo de capaciteit te vergroten.

“En daar heb ik toch twijfels over”, zegt sportmarketeer Ruud van der Knaap van bureau Triple Double. “De zichtlijnen lijken mij bij de derde ring beter. Toeschouwers kunnen de spelers beter herkennen.”

Dat er nu sowieso voor renovatie wordt gekozen, en dus niet voor nieuwbouw, is opmerkelijk. Want vorig jaar was er sprake van slechts één plan: een gigantisch nieuw stadion naast de huidige Kuip. Dat plan van VolkerWessels – kosten ruim 360 miljoen euro – sneuvelde door gebrek aan steun bij de roodwitte achterban en doordat de Rotterdamse gemeenteraad niet garant wilde staan voor een bedrag van 165 miljoen euro.

Nu zijn we bijna een jaar verder, maar we weten zeker: donderdag gaat de kogel door de Kuip…

Meepraten over de plannen voor de Kuip kan in de poll op de Facebookpagina van RTV Rijnmond.

Bron: Rijnmond.nl

20140428-171554.jpg

You must be logged in to post a comment Login