Nieuws

Doelpuntrijk gelijkspel tussen Feyenoord V1 en Sportclub JO17

on

Een week voor de start van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft Feyenoord Vrouwen 1 gelijkgespeeld in een oefenduel tegen Sportclub Feyenoord Jongens Onder 17. De eindstand na 90 minuten was 3-3.

Op het hoofdveld van Varkenoord deden de ploegen vrijdagavond weinig voor elkaar onder. Vrouwen 1 probeerde vanaf het eerste fluitsignaal met doortastend veldspel en tactisch vernuft de fysiek sterkere en snellere tegenstander op de knieën te krijgen, maar de jonge spelers van Sportclub Feyenoord gaven zich niet zomaar gewonnen.

Het leverde een vermakelijke eerste helft op, waarbij Feyenoord Vrouwen 1 een licht overwicht had. Het leverde in de 22e minuut ook de verdiende voorsprong op. Maxime Bennink loste een goed schot dat nog gekeerd kon worden door de keeper van Sportclub Feyenoord, maar Pia Rijsdijk reageerde alert en zorgde zo voor de 1-0.

SC JO17 ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, en zette zeker in de laatste tien minuten tot het rustsignaal de verdediging van Vrouwen 1 veel onder druk. In de 38e minuut was de gelijkmaker dan ook een feit, waardoor beide ploegen konden rusten met een 1-1 stand op de scoreborden.

In de tweede helft werden de ruimtes wat groter en golfde het spel tot vermaak van het publiek op en neer. Andermaal was het Feyenoord Vrouwen 1 dat op voorsprong kwam. In de 66eminuut kwam de bal middels een ingestudeerde vrije trap bij Samantha van Diemen, die niet aarzelde en beheerst binnenschoot: 2-1.

Sportclub maakte vier minuten later echter alweer gelijk, maar in de 80e minuut pakten de vrouwen van trainer Danny Mulder opnieuw de leiding. Justine Brandau dribbelde de vijandelijke zestien in, werd gevloerd, en de scheidsrechter van dienst wees direct naar de stip. Aanvoerster Annouk Boshuizen schoof de penalty vervolgens beheerst laag in de linkerhoek voor een 3-2 stand in het voordeel van Vrouwen 1.

Wat volgde was een spannende ontknoping. Sportclub Feyenoord JO17 zette aan, en kwam in de 83e minuut op ietwat fortuinlijke wijze op 3-3 toen de bal in een rommelige situatie in het doel van keepster Jacintha Weimar klutste. De laatste minuten van de wedstrijd wist Feyenoord Vrouwen 1, ondanks een aantal hachelijke situaties, het gelijkspel uit het vuur te slepen.

Trainer Danny Mulder was na afloop behoorlijk tevreden. ‘Dit is een stand waar we zeker mee kunnen leven. We hebben ons kranig geweerd tegen een fysiek sterke tegenstander, mede dankzij goed voetbal en positioneel prima spel. Tegen zulke jongens kun je het op kracht niet winnen, dus moesten we slim zijn. Dat lukte zeer aardig, we hadden overwegend de controle en we kwamen bovendien drie keer voor. Jammer dat we dat niet vast konden houden, maar 3-3 is een prima resultaat.’

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply