Nieuws

‘Dit zit een beetje in Pellè’

on

“Hierop inhaken is niet aan mij, maar het mag Pellè niet overkomen. Ik denk dat hij dat ook wel weet. Het is een stukje frustratie, hij is een winnaar en dat tekent hem ook. Als het dan even niet loopt, zit dit een beetje in hem. Hij moet zorgen dat het niet meer voorkomt en ervan leren”, meent Schaken.

De teleurstelling over de eerste competitienederlaag sinds 18 augustus was groot bij de Rotterdammers, die voor de zoveelste keer verzuimden koploper te worden. “Dit is echt een domper. We kunnen weer een stap zetten en het gebeurt weer niet. We krijgen genoeg kansen. Wat kunnen we hiervan maken? Het is gewoon balen dat we het laten liggen.”

“Dit kunnen achteraf dure punten zijn en dat beseffen we ook. Het mocht weer niet zo zijn. Thuis verliezen van Heracles is ongekend, vooraf rekenen we gewoon op drie punten. We hebben veel meer kwaliteit en het ging juist de goede kant op. Dit is heel pijnlijk en het een offday noemen vind ik te makkelijk.”

Onverklaarbaar

Feyenoord riep al in de eerste minuut het onheil over zichzelf af door een levensgrote kans te missen. Pellè zag zijn medespelers over het hoofd en ging voor eigen succes. “We kunnen na veertig seconden 1-0 voor komen. Dat soort dingen gaan uiteindelijk wel bepalen of we meedoen in de top. Als we dit er niet uit gaan halen en elkaar niets gunnen, dan wordt het lastig.”

Vertrouwen in herstel heeft Schaken nog wel, ook omdat de andere topteams in de eredivisie hetzelfde blijft overkomen. “Het was minder, maar we moeten niet overdrijven. Ook andere ploegen hebben er last van. Er moeten wel dingen veranderen. We moeten minder tegengoals krijgen, wat meedogenlozer zijn. Dat besef moet er komen. Dit moeten we heel snel achter ons laten en ons herpakken.”

Ajacied Siem de Jong gaf zaterdag nog aan dat het verval van topclubs in de eredivisie komt door de hoeveelheid nieuwe spelers bij veel teams. Die conclusie gaat voor Feyenoord niet op. “Maar helaas werkt het niet altijd zo. We gingen juist steeds beter spelen, vonden elkaar makkelijker. We werden wat minder voorspelbaar, speelden minder de lange bal op Pellè. Dan is dit onverklaarbaar.”

Na het gelijkspel bij Go Ahead voerde de Feyenoord-selectie vorige week felle discussies in de kleedkamer, nu nam niemand daar het woord. “Ik ben gelijk de douche in gesprongen, heb er weinig van meegekregen. Ik was heel teleurgesteld en dan is het het beste om gewoon je bek te houden, je snel om te kleden en weg te wezen. We moeten de boel maandag analyseren, anders kun je ook nog dingen gaan roepen die tegen je gebruikt kunnen worden.”

Bron: nusport.nl

20131028-072453.jpg

You must be logged in to post a comment Login