Feyenoordinbeeld

Dit zijn de vier knopen die Van Bronckhorst moet doorhakken

on

Feyenoord kent als koploper nauwelijks zorgen. Toch moet trainer Giovanni van Bronckhorst in Marbella vier belangrijke knopen doorhakken. AD Sportwereld zet ze op een rijtje.

.

Wie vervangt Karim El Ahmadi?

In het meest ongunstige scenario mist Feyenoord aanjager Karim El Ahmadi de eerste vijf duels van 2017. De competitiewedstrijden tegen Roda JC (uit), Willem II (thuis), NEC (thuis) en FC Twente (uit) en de bekerwedstrijd tegen Vitesse, op 29 januari in de Gelredome in Arnhem.

.

Is sterspeler El Ahmadi eigenlijk wel te vervangen? Ongetwijfeld. Maar in de Kuip zijn ze de nederlagen tegen Manchester United (4-0), Go Ahead Eagles (1-0) en het gelijkspel tegen Zoerja Loehansk (1-1) ook nog niet vergeten. Allemaal duels waarin de international van Marokko ontbrak. 

.

Supporters en voetbalanalytici denken inmiddels volop mee. Rick Karsdorp tijdelijk op het middenveld? Of jongeling Bart Nieuwkoop in de rol van El Ahmadi? Of toch Jens Toornstra tijdelijk in een defensieve rol naast Tonny Vilhena? 

.

,,Als trainer van Feyenoord ontbreekt het nooit aan tips”, lacht Giovanni van Bronckhorst, die niet vooruit wil lopen op de manier waarop hij de absentie van El Ahmadi gaat oplossen. ,,Dat hangt af van de tegenstander, waar op het veld we vaak in balbezit zullen zijn en wie er die dag wel of niet beschikbaar zijn.”

.

Renato Tapia en Marko Vejinovic samen op het middenveld bleek in Deventer tegen Go Ahead Eagles vooral een gebrek aan agressiviteit op te leveren. Maar verwacht van Van Bronckhorst geen rare capriolen. De kans dat Tapia, net als op Old Trafford, de vervanger is van El Ahmadi is levensgroot.

.

Moet er een vervanger komen voor Sven van Beek?

Giovanni van Bronckhorst bevestigde gisteren nog maar eens: de fitheid van Sven van Beek is een punt van zorg in Rotterdam. ,,Hij heeft een probleem met een teen”, zegt de trainer. ,,Hij loopt nu vooral in de duinen op zachte ondergrond.”

.

Hoe snel de verdediger, die al heel het seizoen toekijkt, terug is, valt nog altijd niet te zeggen. Zijn brede voet op de smalle zooltjes van zijn schoeisel leveren al te lang problemen op. Toch dringt Van Bronckhorst er bij technisch directeur Martin van Geel niet op aan om in de komende weken een nieuwe verdediger te halen.

.

,,We hebben nog vier centrale verdedigers en bovendien kan jeugdspeler Mats Knoester zich hier op het trainingskamp laten zien als alternatief”, zegt de trainer. ,,We hebben voor de winterstop ook geen gebruik kunnen maken van Sven en toen speelden we nog eens zes extra wedstrijden in Europa. Wessel Dammers deed het bijvoorbeeld goed tegen Manchester United.”

.

Is Kenneth Vermeer klaar voor een rentree?

Van Bronckhorst heeft, als Vermeer weer inzetbaar is, een luxeprobleem. ,,Iedereen kent de reden voor het aantrekken van de extra doelmannen”, zegt hij. ,,We wisten dat er een moment zou komen dat ze allemaal weer fit zouden zijn. Warner Hahn is al verhuurd aan Excelsior.”

.

De trainer las gisteren op internet dat Brad Jones ook met een fitte Vermeer de eerste keeper zou blijven in de Kuip. Van Bronckhorst beweerde dat hij in elk geval niets heeft gezegd dat in die richting wijst. ,,Vermeer traint weer met de keepers, hij zet grote stappen. Hoe ver hij aan het einde van de week is, zal blijken”, zegt Van Bronckhorst. Dat Vermeer al klaar is voor de uitwedstrijd tegen Roda JC op 15 januari, is onwaarschijnlijk. Dat de Zweed Pär Hansson of toptalent Justin Bijlow nog mogen vertrekken op huurbasis, is uitgesloten. ,,Ik laat niemand meer gaan, we maken het seizoen af met vier keepers”, zegt Van Bronckhorst.

.

Neemt Watford het luxeprobleem in de voorhoede weg?

Voor de winterstop was het stuivertje wisselen. Dirk Kuyt, Jens Toornstra en Steven Berghuis streden om twee plekken in het elftal en dus zat er beurtelings één speler op de reservebank. Dat zou de komende maanden zo kunnen blijven, tenzij Watford die luxe wegneemt.

.

Walter Mazzarri, manager van Watford, vertelde onlangs opeens dat hij overwoog om Steven Berghuis in januari terug te halen naar Londen. De rechterspits is door Feyenoord in principe voor heel het seizoen gehuurd, maar contractueel zou hij halverwege die verbintenis alweer teruggeroepen kunnen worden.

.

,,Ik heb de uitspraken van Mazzarri ook gelezen”, zegt Van Bronckhorst. ,,Maar er is over dat onderwerp geen contact geweest tussen Watford en Feyenoord, dus dat speelt helemaal niet. Watford mist twee spelers door de Afrika Cup, maar Berghuis heeft afgelopen zomer natuurlijk niet zomaar voor Feyenoord gekozen. Bovendien heeft de speler zelf ook nog wel iets te vertellen voor er zo’n besluit kan worden genomen. Hij is hier in Marbella en ik denk dat hij gewoon bij ons zal blijven.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login