Nieuws

Dit jaar geen Open Dag en eerste openbare training

on

De traditionele Open Dag en de eerste openbare training vinden dit jaar geen doorgang. Feyenoord heeft dit besluit genomen vanwege de situatie omtrent de coronapandemie, het volle programma van de voorbereiding en de vroege start in de voorronde van de UEFA Europa Conference League.

Hoewel er deze zomer steeds meer mogelijk is wat betreft het organiseren van evenementen, geldt er nog altijd een aantal beperkingen die lastige uitdagingen met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld het testen voor toegang. De jaarlijkse Open Dag van Feyenoord heeft een dusdanig laagdrempelig en open karakter, dat het voor de club geen optie is om hierbij testen voor toegang toe te passen en bezoekers te vragen om een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs. Zonder deze voorwaarden kan een grootschalig evenement als de Open Dag, met tal van uiteenlopende activiteiten in en rondom het stadion, niet plaatsvinden. Dezelfde afweging heeft de club moeten maken met betrekking tot de eerste openbare training in De Kuip. Ook hier zou de club testen voor toegang moeten toepassen en dit strookt niet met het laagdrempelige en open karakter van de training.

Feyenoord betreurt het dat het deze besluiten heeft moeten nemen. Aan de andere kant is de club blij dat het supporters een aantal alternatieven kan bieden, zoals de oefenduelsdie gepland staan in De Kuip en de traditionele Openingswedstrijd een week voor de competitie. Hierbij zijn supporters welkom en de kaartverkoop is inmiddels gestart.

Feyenoord kijkt er enorm naar uit weer publiek te kunnen verwelkomen in het stadion. Niet alleen tijdens de voorbereiding, maar ook de rest van het seizoen. In dat opzicht is de club verheugd te zien dat het aantal verlengde seizoenkaarten al is opgelopen tot ruim 20.000. Seizoenkaarthouders hebben nog een week de tijd – tot en met donderdag 8 juli aanstaande – om hun seizoenkaart te verlengen en zodoende hun eigen plaats te behouden.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply