Nieuws

Discussie omtrent verhuursconstructie Immers

on

Sportvereniging DSO uit Zoetermeer wil geld zien van ADO Den Haag vanwege de overgang van Lex Immers naar Feyenoord, in de zomer van 2012. DSO meent recht te hebben op een solidariteitsbijdrage van 20.000 euro omdat de 27-jarige middenvelder in zijn jeugd actief was bij de amateurclub.

DSO overweegt een rechtszaak aan te spannen, mocht ADO Den Haag in gebreke blijven. De Zoetermeerse club baseert zich op de uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB in de zaak die FC Emmen had aangespannen tegen ADO vanwege de transfer van Tjaronn Chery naar FC Groningen.

ADO liet Chery via een huur/verkoop-constructie naar FC Groningen vertrekken. Zodoende dacht de Haagse eredivisieclub een lager doorverkooppercentage aan FC Emmen, de oude club van Chery, te kunnen betalen. Volgens DSO-voorzitter Ton Roerig is de zaak-Immers vergelijkbaar met die rond Chery.

De beleidsmaker stelt dat ADO via een huurconstructie één miljoen euro heeft ontvangen van Feyenoord voor Immers. “De KNVB heeft na de zaak van Chery laten weten dat een bijzondere betalingsregeling niet in het nadeel mag zijn van de club die recht heeft op een vergoeding”, zegt Roerig tegen Omroep West. “Immers heeft bij ons vier jaar in de jeugd gespeeld. Wij hebben recht op een solidariteitsbijdrage van 20.000 euro. Dat is voor een club als DSO een hoop geld.”

ADO is zich van geen kwaad bewust en laat weten dat de deals rond Chery en Immers niet te vergelijken zijn. “De overgang van Chery naar Groningen was een huur/verkoop-constructie, voor hem werd een transfersom betaald. Lex Immers hebben wij voor twee seizoenen verhuurd aan Feyenoord, die is niet verkocht”, luidt de reactie van de Haagse club. “Het zou apart zijn als je voor iedere verhuurde speler een solidariteitsbijdrage moet betalen.”

Bron: fcupdate.nl

20140116-200348.jpg

You must be logged in to post a comment Login