Feyenoordinbeeld

Dirk Kuyt liever op vakantie dan analist bij NOS

on

De Turkse televisiezenders stonden in de rij om hem te strikken als analist tijdens het EK in Frankrijk en ook de NOS probeerde vast te leggen voor de bank van Studio France. Maar Dirk Kuyt ging op geen enkele uitnodiging in. „Elf maanden per jaar staat mijn leven in het teken van voetbal, dan kan ik tegenover mijn gezin het niet maken om me ook tijdens de zomerstop met voetbal bezig te houden. Dus koos ik ervoor om lekker met de familie op vakantie te gaan.”

.

Drie van zijn vijf vrije weken bracht de aanvoerder van Feyenoord door op Aruba. „Ik ga daar al jaren naar toe. Het is een eiland waar vooral veel Amerikanen komen en niet zo veel Nederlanders zijn als op bijvoorbeeld Curaçao. Dus ik kan er in relatieve rust mijn batterij weer opladen. Ik voel me daar volledig thuis.”

.

Hapje en drankje

Van de technische staf kreeg Kuyt net als zijn medespelers een trainingsschema mee voor tijdens de vakantie, maar dat liet hij thuis in Nederland. „Ik vind het belangrijk om volledig tot rust te komen. Met familie en vrienden is het dan heerlijk om te eten en te drinken wat ik wil. De vakantie is daar de uitgelezen mogelijkheid voor, want tijdens het seizoen kan dat minder of helemaal niet, omdat alles op voetbal is gericht. Dus nu kon ik een hapje en drankje nemen. Maar als de eerste training van het eerste seizoen dichterbij komt, bereid ik me natuurlijk wel goed voor.”

.

Op Aruba hield hij op het strand regelmatig een balletje hoog met Robin van Persie. Het was niet de eerste keer dat de twee oud-ploeggenoten met elkaar een deel van de zomer doorbrachten. „Hij is een vriend met wie ik tien jaar heb samengespeeld bij Feyenoord en het Nederlands elftal. We zijn allebei voetbaldieren en onze families ook, dus dan gaat het automatisch veel over Fenerbahçe en Feyenoord. Ik zeg wel eens gekscherend tegen hem dat ik nog een jaartje samen met hem bij Feyenoord wil spelen, maar Robin zit in een heel andere periode van zijn carrière.”

.

Op Aruba volgde de 35-jarige aanvaller de groepsfase van het EK. „De wedstrijden begonnen voor mij om 9 uur in de ochtend, dat is lekker wakker worden met een kopje koffie erbij, en de laatste keek ik aan de zwembadbar. Het is een bijzonder toernooi, want het is gek om veel landen aan het werk te zien waarvan ik denk: die hadden we als Nederland misschien wel gemakkelijk kunnen verslaan. Omdat er veel landen van een wat minder niveau meedoen Wij speelden in 2008 in een poule met Italië en Frankrijk en in 2012 met Duitsland. Dat was gelijk de dood of de gladiolen. Nu zit er een langere opbouw in voordat duidelijk is wie de echte favorieten zijn.”

.

Zondagmiddag ging Kuyt zelf weer aan het werk tijdens de eerste training van Feyenoord. Nog nooit vierde hij zo lang vakantie als dit jaar. „Mentaal ben ik daardoor heel fris, terwijl ik fysiek wat langer nodig zal hebben om op mijn oude niveau te komen. Ik moet nog gewogen worden, maar ik maak me geen zorgen om mijn gewicht hoor, haha.”

.

Bron: metronieuws.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login