Nieuws

Dirk Kuyt blijft ook volgend jaar in Turkije

on

Feyenoord kan een zomerse komst van Dirk Kuyt definitief uit het hoofd zetten. De aanvaller heeft na het behalen van de Turkse titel duidelijk gemaakt dat hij Fenerbahçe trouw blijft.

Kuyt wist niet wat hij meemaakte toen hij zondag met Fenerbahçe kampioen van Turkije werd. De eerste plek in de Süper Lig is normaal gesproken goed voor een Champions League-ticket, maar dat geldt niet voor De Gele Kanaries. Vanwege een omkoopschandaal mag de club twee jaar lang niet in Europa uitkomen.

“Ik was er toen de straf werd uitgesproken goed ziek van”, zegt Kuyt in het Algemeen Dagblad. “Ook omdat ik weet wat er mogelijk is. In de Europa League haalden we in mijn eerste seizoen nog dikverdiend de halve finales. Maar de straf is geen reden om op een transfer aan te sturen. Ik blijf hier ook volgend seizoen spelen.”

Voor Fener en de 33-jarige international zit er niets anders op dan nog maar een keer kampioen worden. “Met deze negentiende titel komt Fenerbahçe gelijk met Galatasaray. Dat verhoogt meteen de druk voor volgend jaar. Bij twintig landstitels krijg je in Turkije een vierde ster op het shirt. Die willen beide clubs natuurlijk als eerste hebben”, aldus Kuyt.

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login