Nieuws

Directeur Roda JC geeft reactie op onrust in Parkstad Limburg Stadion

on

Algemeen directeur van Roda JC, Marcel van den Bunder heeft een reactie gegeven op de onrust die tijdens het duel Roda JC – Feyenoord ontstond in het Parkstad Limburg Stadion.

“Allereerst zijn we geschokt dat mensen een onveilig gevoel hebben gehad”, zegt de bestuurder op de officiële website van Roda JC. “Maar er zijn mensen die Feyenoordsupporter zijn en deze hebben via het reguliere kaartensysteem toegang verkregen tot het stadion en ze zaten dus tussen het Roda-publiek.”

“Op het moment dat Feyenoord scoort laten zij merken dat ze voor Feyenoord zijn. Dat wekte over en weer wat wrevel. Daardoor onstond er een gespannen sfeer in het stadion en dat is natuurlijk buitengewoon triest om te zien”, aldus de algemeen directeur.

Van den Bunder denkt dat het probleem moeilijk tegen te gaan is. “Het is erg lastig om dit te constateren. Het zijn vaak Limburgse mensen die een Feyenoord-hart hebben en een clubkaart van Roda hebben. Ze komen één of twee keer per jaar naar het stadion en ze hebben ook hartstikke veel sympathie voor Roda JC, maar Feyenoord is hun eerste club.”

“Het is overigens niet alleen bij Roda een probleem, er zijn meerdere clubs die hier mee kampen. Maar het baart ons wel zorgen.”

Bron: goal.com

You must be logged in to post a comment Login