Nieuws

Dievegge die baby achterliet krijgt twee weken cel

on

De vrouw die woensdag in de Feyenoordfanshop bij de Kuip werd betrapt op diefstal, moet twee weken de cel in. De 22-jarige dievegge liet haar baby in de kinderwagen achter nadat ze op heterdaad werd betrapt en de benen nam.
Tijdens de supersnelrechtzitting voor de rechtbank van Rotterdam ontkende de dame in kwestie de diefstal. Ze zegt dat ze wordt verward met haar nichtjes die sprekend op haar lijken en die haar kind bij zich hadden. Maar ze weigert hun namen te noemen. Zowel het openbaar ministerie als de rechter hechten weinig waarde aan deze verklaring. Volgens hen tonen de camerabeelden duidelijk aan dat zij de dievegge is.

Dat de vrouw de benen nam met achterlating van haar baby, maakt het een bijzondere zaak. Toch speelt dat geen hoofdrol bij de rechtszaak. “Uiteindelijk is het zo dat primair wordt gekeken naar het strafbare feit. We hebben haar niet ten laste gelegd het in hulpeloze toestand achterlaten van haar kind want het jongetje is niet in gevaar geweest. Maar het kleurt wel dit delict en in zekere mate ook de hoogte van de strafeis”, licht persofficier Ernst Pols toe.

Justitie heeft een straf van acht weken geëist en dat is voor een diefstal een zware eis. De rechtbank heeft uiteindelijk zes weken waarvan vier voorwaardelijk opgelegd.

Het openbaar ministerie heeft wel aanleiding voor een vervolgonderzoek want ter zitting heeft de 22-jarige Rotterdamse bekend haar nichtjes op de camerabeelden te herkennen en er waren meerdere vrouwen betrokken bij de diefstal. “De vrouw heeft verklaard dat het haar twee nichtjes zijn geweest waarmee zij wordt verward. Dat is een interessant gegeven. Want wij denken dat zij het is op de beelden. Maar ze was niet in haar eentje. En het kan zomaar zijn dat haar nichtjes bij de diefstal betrokken zijn geweest. Er zijn in totaal drie vrouwen betrokken bij de diefstal voor zover wij dat uit de beelden kunnen afleiden. Dat betekent dat we de familie van de vrouw nog eens onder de loep moeten nemen.”

Behalve twee weken de cel in, kreeg zij ook vier weken voorwaardelijke celstraf en moet de moeder van de politierechter twee jaar onder toezicht blijven van de reclassering. De vrouw is het niet eens met het vonnis en heeft hoger beroep aangetekend.

De achtergelaten baby en een tweede kind zijn onder toezicht van jeugdzorg geplaatst.

Bron: Rijnmond.nl

20140707-192918-70158740.jpg

You must be logged in to post a comment Login