Nieuws

Dessers: “We weten wat we kunnen en als we de vorm weer weten te vinden, staan we er nog steeds heel goed voor”

on

Ik heb mijn ding wel gedaan”, zegt een opgeluchte maar tegelijkertijd teleurgestelde Cyriel Dessers na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen. De spits stond een paar weken buitenspel door een blessure en scoorde op 9 december tegen Maccabi Haifa voor het laatst, maar bekroonde zijn invalbeurt als vervanger van Bryan Linssen zaterdagavond met een doelpunt.

“Het verschil tussen een big smile en een zuur gezicht is soms heel klein”, zegt Dessers. Vlak na zijn gelijkmaker kreeg de spits nog een kans op de 2-1, maar de bal kwam op de paal terecht. Volgens de Belg is het vooral ‘heel zuur’ dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. “Ze hebben ons verrast hoe ze begonnen. Wij begonnen gewoon niet agressief genoeg.”

Dessers was er zelf enige tijd uit door een blessure. Dat is al vervelend zat, maar concurrent Linssen leverde ook nog eens niet en wist dit kalenderjaar nog niet te scoren. Had er voor de supersub juist dan misschien wél een kans geweest om een basisplek te veroveren? “Ik ben er wel vaker dichtbij geweest, hoor. Nu gaat het opnieuw naar fifty-fifty tussen mij en Bryan. Ik zal fitter moeten worden en mijn doelpunten mee moeten pikken.” 

Door het gelijke spel kan AZ Feyenoord zondag tot op één punt naderen. Volgens Dessers moet er echter niet te veel naar de ranglijst worden gekeken. “Komende donderdag spelen we tegen FK Partizan Belgrado in de Conference League. Het wordt zaak om de ‘winning mood’ terug te krijgen. We weten wat we kunnen en als we de vorm weer weten te vinden, staan we er nog steeds heel goed voor.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply