Nieuws

Derksen: ‘Ook naam Bosz doet de ronde’

on

Feyenoord en Ronald Koeman maakten zaterdagochtend bekend na dit seizoen niet meer verder te gaan met elkaar. Analist Johan Derksen was wel bereid te reageren op dit besluit. De oud-profvoetballer was lovend over Koeman. “Ronald krijgt van mij een dikke 8”.

“Daarnaast moet Wim Jansen een bos bloemen krijgen, want niemand wist dat hij een paar jaar terug vijf jeugdspelers klaar had staan. Die werkwijze is een voorbeeld voor iedere club”, aldus Derksen. ‘Als Feyenoord toendertijd geld in kas had zouden ze toch weer buitenlanders halen, maar door de armoede moesten ze jongens van Varkenoord overhevelen. Dat ging geweldig, maar zij waren net niet goed genoeg om kampioen te worden.’

Derksen denkt wel te weten waarom Koeman na dit seizoen niet doorgaat als trainer van Feyenoord: “Ik denk dat Ronald doorkreeg dat er niet meer uit de groep te halen is. De verwachtingen zijn ontzettend hoog hier in Rotterdam. Ronald heeft geweldig gepresteerd, maar de groep wel helemaal uitgeperst. De spelers zitten aan hun plafond. Misschien dat een nieuwe trainer wel weer wat uit de groep krijgt.”

Derksen gokt op Adriaanse
De analist vindt het dus een goed moment om op te stappen. Hij denkt dat technisch directeur Martin van Geel Co Adriaanse als opvolger binnen zal halen. “Dat is een prima trainer, maar hij heeft ook voor veel problemen gezorgd. Bovendien weet ik niet of hij in Rotterdam-Zuid past.”

Uiteraard circuleren er ook andere namen, zoals Marco van Basten en Louis van Gaal. “Van Basten blijft hier een Ajacied en van Van Gaal weet ik niet of hij zin heeft in Feyenoord”, vervolgt Derksen. “Ook de naam van Peter Bosz doet de ronde, maar als technisch directeur heeft hij alleen maar onzin verkondigd.”

Bron: Rijnmond.nl

20140201-172511.jpg

You must be logged in to post a comment Login