Nieuws

Definitieve programma seizoen ‘21 – ‘22 bekend

on

Het competitieprogramma voor het nieuwe seizoen van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie is definitief. Naar aanleiding van het conceptcompetitieprogramma zijn enkele verzoeken en reacties van clubs en gemeenten binnengekomen en is een klein aantal wedstrijden gewijzigd, voornamelijk in aanvangstijd. 

Het Eredivisieseizoen 2021/’22 start op vrijdag 13 augustus met Go Ahead Eagles tegen sc Heerenveen, die om 20.00 uur aftrappen aan de Vetkampstraat. Op vrijdag 6 augustus beginnen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie aan het nieuwe seizoen.

“Afgelopen seizoen was het spannend of de competities vanwege de coronapandemie op tijd kon worden uitgespeeld. Dat is gelukt en voor het komend seizoen ziet het er weer een stuk rooskleuriger uit’”, zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal bij de KNVB. “Zoals elk jaar hebben we naar alle betrokkenen geluisterd en geprobeerd het competitieprogramma zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen en struikelblokken van iedereen. Alle partijen hebben zich weer zo flexibel mogelijk opgesteld, daar zijn we ze dankbaar voor. Laten we hopen op een spannend en spectaculair seizoen 2021/’22!”

Europese wijzigingen

De prestaties van de deelnemers aan Europees voetbal (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, Vitesse) kunnen ervoor zorgen dat er nog wijzigingen worden aangebracht in het competitieprogramma om het programma beter af te stemmen op dat van clubs met Champions League-, Europa League- of Conference League-verplichtingen. Dat gebeurt na dinsdag 3 augustus, na 31 augustus en na 22 december.

DEFINITIEVE PROGRAMMA SEIZOEN ‘21 – ‘22

Bron: KNVB.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply