Debutant Wålemark en messcherpe Dessers vellen Vitesse (6-2) (video)

Feyenoord heeft flink uitgehaald in een oefenduel met Vitesse. De Arnhemmers toonden zich in de twee ontmoetingen in de Eredivisie een lastige tegenstander waar het team van Arne Slot moeilijk tegen wist te scoren, maar donderdagmiddag lukte dat liefst zes keer: 6-2.

Debutant Patrik Wålemark en spits Cyriel Dessers eisten de hoofdrollen op in een sterke wedstrijd van Feyenoord als team. Waar middenvelders als Jens Toornstra en Orkun Kökcü een bepalende rol speelden in het op de juiste momenten druk zetten, drukten de aanvallers messcherp af voor het doel.

Droomdebuut
Wålemark had in zijn derde minuut in het rood-wit-zwart al zijn eerste goal te pakken. Op aangeven van Toornstra schoot hij van dichtbij binnen. Dessers verdubbelde de voorsprong na een splijtende pass van Kökcü, maar die marge verdampte binnen amper zestig tellen door twee tegengoals in de tiende en elfde minuut.

Dessers (schot uit de draai) en Wålemark (rebound na een scherpe voorzet van Luis Sinisterra) stelden nog voor rust orde op zaken. Snel in de tweede helft, waarin Jorrit Hendrix als vervanger van Wålemark eveneens zijn officieuze debuut beleefde, liep de teller voor Dessers op naar vier goals. In de 51ste minuut scoorde hij na een onderschepping van Toornstra, in de 56ste minuut tikte hij de rebound na een schot van Kökcü in het doel: 6-2.

Feyenoord komt op zondag 6 februari weer in actie. Die dag komt stadgenoot Sparta Rotterdam naar De Kuip. De wedstrijd vangt om 12:15 uur aan.