Nieuws

De Wolf: ‘Dat past niet meer bij een topclub’

on

Slechts één puntje uit de laatste zeven duels. Zeventien punten achterstand op koploper PSV. Op de ranglijst gepasseerd door Heracles, terwijl NEC, AZ, FC Groningen, Vitesse en FC Utrecht ook al weken bloed ruiken. In de ogen van velen is Feyenoord nog altijd één van de drie topclubs, maar is dat etiket anno 2016 wel gerechtvaardigd?
,,Als je een topclub definieert als een club waar regelmatig prijzen worden gewonnen, dan is Feyenoord dat helaas niet meer”, zegt John de Wolf.
De Schiedammer (53) won tussen 1989 en 1994 in dienst van Feyenoord driemaal de KNVB-beker, de Johan Cruijff Schaal en één landstitel. ,,Feyenoord is natuurlijk wel een topclub als je kijkt naar de enorme achterban, het indrukwekkende stadion, de prijzen uit het verleden en de enorme uitstraling. Maar ik hoor spelers in deze inktzwarte periode voor de wedstrijd tegen Ajax letterlijk zeggen: ‘We staan toch nog steeds derde en we kunnen de beker winnen’. Dan denk ik: dat past inderdaad niet meer bij een topclub.”
Een manier om te kijken of de club nog wel naadloos past in het profiel van een topclub, is de wijze waarop wordt gereageerd op een serie sportieve teleurstellingen. Bij Feyenoord brak in het verleden op zijn Rotterdams gezegd vaak ‘de pleuris uit’. ,,Maar ik zie dat nu niet”, zegt Regi Blinker (46), die met Feyenoord viermaal de KNVB-beker, de Johan Cruijff Schaal en de landstitel pakte. ,,Ik proef berusting. Ik denk dat de bekerwinst op Roda JC daar een rol in speelt. Die geeft weer hoop. En een verlies bij Ajax kun je incalculeren. Maar de reeks nederlagen neemt inmiddels wel dramatische vormen aan, daar kun je niet omheen.”

Bron: ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login