Nieuws

Brard: “De weg naar de top via Feyenoord is korter”

on

Stanley Brard, hoofd jeugdopleiding van Feyenoord, zag de afgelopen jaren vele toptalenten van de Rotterdammers op vroege leeftijd de stap maken naar Europese topclubs. Zelf raadt Brard zo’n carrièrepad niet aan voor talenten.

“Op het moment dat zij vertrokken, leek het voor hen de juiste keuze. Maar ik vraag me af op dat ook zo blijft”, aldus de 54-jarige Hagenees. “Spelers als Bruma en Van La Parra zien hun leeftijdgenoten uit de opleiding, zoals Clasie, Martins Indi en Fer, doorbreken in Oranje. Die zien nu ook dat Nelom, Clasie, De Vrij, Vilhena en Lamprou zijn doorgebroken in het eerste elftal en daar wekelijks hun speelminuten krijgen. Die worden steeds beter.”

“Iedereen ziet nu dat het misschien niet zo slecht is voor je ontwikkeling bij Feyenoord te blijven, omdat het ook een heel goede route kan zijn naar de absolute top. Dat is heel belangrijk voor de beeldvorming naar de spelers en hun ouders die nu worden benaderd door buitenlandse clubs. Die zien nu ook dat het misschien niet zo slim is te kiezen voor die clubs, omdat de weg naar de top via Feyenoord veel korter kan zijn.”

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login