Nieuws

De Vrij: ‘We moeten van PEC winnen om in de buurt te blijven’

on

Feyenoord boekte zondag een zwaarbevochten overwinning op FC Groningen (1-0). Stefan de Vrij loofde na afloop de vechtlust van de Rotterdammers, die de drie punten volgens de verdediger niet hebben gestolen. “Dat dwing je op een gegeven moment af.”

Feyenoord had na twintig seconden al op achterstand kunnen komen, maar Tjaronn Chery vond met zijn inzet de paal. “Door een vlijmscherpe voorzet ging alles ineens heel snel”, zegt De Vrij tegen Metro. “Zo’n voorzet is erg moeilijk te verdedigen, maar gelukkig ging ’ie er niet in.”

De thuisploeg boekte de derde opeenvolgende zege, maar daar kwam wel wat geluk bij kijken. “Op deze manier winnen geeft veel voldoening, zeker omdat Groningen het heel goed heeft gedaan en het ons moeilijk maakte. Als je dit soort vechtwedstrijden ook al gaat winnen, ben je goed bezig.”

De ploeg van Ronald Koeman wil de serie voor de winterstop winnend afsluiten, hoe maakt niet zoveel uit. “De concurrentie wint ook weer, dus we kruipen niet dichterbij. Bovenin lijken de teams weer iets stabieler te worden. Dus moeten we van PEC winnen om in ieder geval in de buurt te blijven”, aldus De Vrij, die midweeks ook nog de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo speelt.

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login