Nieuws

De Vrij: “We moeten niet meer onder de ondergrens zakken”

on

Feyenoord moet vanaf nu elke week dezelfde inzet tonen als tegen PSV. Volgens Stefan de Vrij kan dat het verschil maken in de titelrace.

Tegen PSV vochten de Feyenoorders vanaf het eerste fluitsignaal voor elke meter. Het contrast met het uitduel met PEC Zwolle van vorige week, toen het al na zeven minuten 2-0 stond, kon haast niet groter. “Dat we in De Kuip speelden, speelt natuurlijk mee. Het belang van de wedstrijd was ook groot. We moesten winnen”, aldus De Vrij.

“Het was een hard en fair duel. Benen werden niet teruggetrokken en zo hoort het ook als je een topwedstrijd speelt. Het is nu belangrijk dat we dit ook in ‘kleinere’ wedstrijden laten zien. Als we volgende week tegen NEC weer verzaken, is dit voor niets geweest”, gaat De Vrij verder tegen VoetbalPrimeur.

“Ik ben blij om te zien hoe we ons als team ontwikkeld hebben. In de groep speelde het wel dat we maar geen topduel wisten te winnen. Tijdens de eerste helft ontbrak ook het geloof dat we PSV konden verslaan, maar na rust lieten we echt zien dat we niet onder hoeven te doen voor de koploper”, stelt De Vrij.

“In de loop van de tweede helft voelde ik steeds meer dat we de zege niet meer zouden laten glippen. Bij PSV zag ik steeds minder overtuiging. Dat was mooi. Het teamgevoel is onze kracht en dat hebben we na rust echt laten zien”, vervolgt de Feyenoord-captain.

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login