Nieuws

De Vrij: “Voel het vertrouwen van de bondscoach”

on

Het Nederlands elftal won dinsdagavond met 4-0 van Roemenië, daarmee zette het een flinke stap richting kwalificatie voor het WK 2014. Stefan de Vrij speelde een solide wedstrijd in de achterhoede van Oranje. De jongeling zit nog niet lang bij de groep, maar is eigenlijk niet meer weg te denken uit het elftal van bondscoach Louis van Gaal.

“Ik was niet foutloos, maar wel goed. Toch nog een paar keer balverlies. Dan moet er nog uit. Maar ik kan wel tevreden terugkijken op mijn wedstrijd”, zegt De Vrij in gesprek met Ons Oranje als hij terugkijkt op de 4-0 zege op Roemenië. De jongeling speelt alsof hij al jaren in het centrum van de verdediging staat: met rust. “Ik was niet foutloos, maar wel goed. Toch nog een paar keer balverlies. Dan moet er nog uit. Maar ik kan wel tevreden terugkijken op mijn wedstrijd.”

“Ik leg risico in mijn spel”, vervolgt De Vrij zijn verhaal. “Daarop heeft de bondscoach mij ook geselecteerd, zegt hij. Dat ik alles voetballend probeer op te lossen. Dan moet ik dat ook doen. Dit was mijn vijfde interland, maar ik hoop dat er nog velen volgen. Ik voel wel het vertrouwen van de bondscoach, dat spreekt hij ook uit naar mij. En dat hoop ik op zo’n manier terug te betalen.”

Dat De Vrij bij Oranje met veel Feyenoorders om zich heen speelt maakt het makkelijker. “Zeker. En Daley (Blind, red.) ken ik goed van Jong Oranje. Dat helpt wel. Dat zie je ook terug in het veld. Dat alles duidelijk is. En dat we weten wat we aan elkaar hebben.”

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login