Nieuws

De Vrij: “Titel was vooraf niet heel reëel”

on

Feyenoorder Stefan de Vrij staat aan de vooravond van twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden. Tegen Estland en Roemenië kan het Nederlandse elftal bij tweemaal winst het eindtoernooi bijna niet meer ontgaan. Daarna gaat het vizier weer op de Eredivisie, waarin de verdediger verwikkeld is in een kampioensrace.

De Vrij staat vrijdagavond tegen Estland zeer waarschijnlijk in de basis van Oranje. Over een WK-selectie wil de Feyenoord-captain het nog niet hebben. “Ik merk dat ik er goed op sta, maar we hebben ons nog niet eens gekwalificeerd. Dus vooruit kijken heeft geen zin. In een jaar tijd kan er veel gebeuren”, zegt hij tegen De Telegraaf.

De kans is aanwezig dat De Vrij dan een landstitel op zak heeft. “Kampioen worden zou geweldig zijn”, vertelt de centrumverdediger. “Dat leeft niet alleen bij de spelers, maar ook bij de supporters van Feyenoord. Dat de hoop er is – na veertien jaar zonder schaal – is al prachtig.”

“Een titel was vooraf niet heel reëel, omdat we een veel minder hoge begroting hebben dan andere clubs en we alles met eigen jeugd doen”, vervolgt De Vrij. “Maar nu we er zo goed voor staan, gaan we er vol voor… Al gaan we proberen eerst met het Nederlands elftal twee grote stappen naar het WK te zetten.”

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login