Nieuws

De Vrij: De benen niet teruggetrokken”

on

In een boeiend voetbalgevecht hield Feyenoord zondagmiddag haar titelkansen levend. De Rotterdammers klopten PSV, maar na afloop werd vooral gesproken over een massale opstoot.

Diep in blessuretijd deed Feyenoord-aanvoerder Stefan de Vrij verwoede pogingen om zijn ploeggenoten weg te halen bij enkele woedende PSV’ers. Met name Jeremain Lens was over de rooie, omdat Joris Mathijsen de aanvaller een elleboogstoot zou hebben gegeven. De gemoederen leken na het laatste fluitsignaal van arbiter Björn Kuipers weer tot bedaren te zijn gebracht, maar niets bleek minder waar.

Nadat de feestende Feyenoorders de 2-1 overwinning op PSV hadden gevierd en terugkeerden in de catacomben, stonden enkele PSV-spelers de Rotterdammers op te wachten. Op de beelden van RTV Rijnmond en de NOS was te zien hoe Lens Mathijsen bij zijn shirt greep en de overige spelers zich vervolgens op de twee kemphanen worpen.

“Nog nooit meegemaakt”
De Vrij schrok behoorlijk, zo gaf hij te kennen tegen onder meer Goal.com. “Ineens zag ik allemaal geduw en getrek. Nee, ik heb geen klap gehad en heb ook niks uitgedeeld”, aldus de Oranje-international. “Ik denk dat het op zo’n moment het verstandigste is om iedereen zo snel mogelijk naar de kleedkamer te krijgen. Ik heb het ook nog nooit eerder meegemaakt, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is.”

Over de wedstrijd was De Vrij tevreden. Dankzij de overwinning op PSV klimt Feyenoord naar de derde plaats en is het verschil met de Eindhovense koploper teruggebracht tot drie punten. Feyenoord doet dus weer mee om de landstitel, nadat het vorige week leek afgeschreven na de pijnlijke 3-2 nederlaag bij het laaggeklasseerde PEC Zwolle. “Er werd veel strijd geleverd vandaag. De benen werden niet teruggetrokken en dat hoort ook in zo’n wedstrijd.”

“Dat maakt ons zo sterk”
“De duels waren hard, maar fair. Het was pas in de slotfase dat het uit de hand liep”, vervolgt De Vrij. “Waarom het nu wel lukte? Natuurlijk speelt De Kuip een rol, maar ik denk ook wel de tegenstander. Het besef was er ook wel dat we moesten. In de tweede helft zaten we er bovenop in de duels en gingen we vooral elkaar door het vuur. Dat maakt ons ook zo sterk, dat we echt een team zijn.”

De Vrij zag Feyenoord een sterke tweede helft spelen en het geloof bij de tegenstander wegvloeien. “Voor mijn gevoel ebde het vertrouwen weg bij PSV. Het leek alsof ze dachten van: dit gaat niet meer lukken.”

Bron: goal.com

You must be logged in to post a comment Login