Nieuws

De Vrij beste verdediger op WK

on

Stefan de Vrij mag zich de beste verdediger van het WK in Brazilië noemen. De speler van Feyenoord en het Nederlands elftal staat in de Castrol Index Ranking van de FIFA op de derde plaats met een 9,7. Alleen diens ploeggenoot Arjen Robben (9,74) en Toni Kroos (9,79) van Duitsland staan hoger genoteerd dan De Vrij.

Bij de officiële titel van het elftal en de beste speler van het toernooi hecht de FIFA overigens weinig waarde aan de cijfers van Castrol. Zo staat De Vrij bijvoorbeeld niet in het elftal van het toernooi en werd Lionel Messi – ‘slechts’ elfde in de ranking – verkozen tot de beste speler van het WK. Messi ging zondag met Argentinië onderuit in de finale. Duitsland was na verlenging met 1-0 te sterk.

Na De Vrij en Robben is voormalig Feyenoord-aanvoerder Ron Vlaar de beste Nederlander volgens de lijst. Hij staat met een 9,48 op de tiende plaats. Oranje werd in de halve eindstrijd uitgeschakeld door Argentinië, maar won in de strijd om het brons wel de troostfinale van Brazilië.

Bron: Rijnmond.nl

20140714-183722-67042368.jpg

You must be logged in to post a comment Login