Nieuws

De Vrij als held ontvangen in Rome

on

Met Stefan de Vrij vertrekt opnieuw een sleutelspeler bij Feyenoord, voor ruim 8 miljoen euro naar de Italiaanse middenmoter Lazio Roma. Een op het oog riskante keuze, maar gemaakt door een speler die stap voor stap volwassen werd in de Kuip, en die op het WK in Brazilië afrekende met de laatste twijfels.

Stefan de Vrij arriveerde gisteren als een ware held in Rome, opgewacht door honderden uitzinnige tifosi. Daar stond een jongen zonder jeugdpuistjes, zowel in letterlijke als in figuurlijke zin. Kijkt u dan ook eens naar zijn schouders. Die zijn geblokt nu, want zijn lijf is niet meer zo slungelachtig als pakweg één of twee jaar geleden.

En minstens zo belangrijk: ook qua status komt De Vrij binnen als iemand die ze in Italië een grande giocatore noemen. Een grote speler. Een volwassen, gerespecteerde verdediger.De Vrij arriveert in het Stadio Olimpico als een miljoenenaankoop, want 8 miljoen euro is voor een club als Lazio tegenwoordig een behoorlijk bedrag, zeker voor een voetballer die nog maar één jaar onder contract stond bij Feyenoord.

Maar bovenal wordt De Vrij er onthaald als een speler die een voortreffelijk WK speelde. Volgens sommige statistieken was hij nota bene de beste verdediger van het hele toernooi, uitblinkend op het grootste podium denkbaar.

Het is bijna niet meer voor te stellen dat De Vrij minder dan een jaar geleden nog zijn aanvoerdersband kwijtraakte bij Feyenoord, na een weifelende seizoenstart en een discussie over krachttrainingen. ‘Te lief’, noemde trainer Ronald Koeman hem na een verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle. En: ‘Niet meedogenloos genoeg.’

Bron: Ad.nl

Aankomst De Vrij:
http://youtu.be/oNx_vFlXUac

20140729-100823-36503314.jpg

You must be logged in to post a comment Login