Nieuws

De tijd van excuses is voorbij, zegt Advocaat

on

Wie dacht dat Dick Advocaat zijn rol in de Kuip zou beperken tot het drinken van een paar kopjes koffie, zat er mijlenver naast. De inbreng van de 68-jarige Hagenaar blijkt veel verder te gaan dan het werk dat Guus Hiddink twee jaar geleden met Phillip Cocu bij PSV deed. De adviseur stond woensdag pontificaal op het trainingsveld, al was het wel in burger.
Opeens stonden de spelers van Feyenoord gistermorgen in de kleedkamer oog in oog met Dick Advocaat. De kersverse adviseur van Giovanni van Bronckhorst besloot op zijn eerste werkdag om ook maar meteen het kleedlokaal met een bezoekje te vereren, ook al deed gewoon de trainer het woord.
Advocaat benadrukte even later voor een bataljon aan draaiende camera’s op Varkenoord voortdurend dat hij maar een bijrolletje vertolkt de komende weken. Maar zwijgend toekijken, zit gewoon niet in het karakter van de gifkikker die een indrukwekkend cv heeft opgebouwd. West Ham United-manager Slaven Bilic dacht in september dat het cv van Advocaat van twee of drie trainers tegelijk was.
Advocaat besprak voor de training met het technische kwartet Giovanni van Bronckhorst, Jan Wouters, Jean-Paul van Gastel en Patrick Lodewijks de strategie voor de komende weken. De uitkomst: er moet duidelijkheid komen naar de selectie en de spelers moeten scherpte tonen.
,,Dat komt dus niet alleen van mij af, hoor,” zegt Advocaat. ,,En je best doen, is iets heel anders dan scherpte tonen. De wil is er wel, ja. Maar dat is toch een normaal iets? Ze zullen in de persoonlijke duels echt iets moeten laten zien. Dat gebeurt veel te weinig.”
Voor Advocaat houdt het avontuur na dit seizoen op, al bleken zijn wegen in het verleden wel vaker ondoorgrondelijk. De voormalig bondscoach vindt dat er de komende weken héél kritisch moet worden gekeken naar wie er wel toekomst heeft bij Feyenoord en wie niet. ,,Er zijn geen excuses meer nu. De komende weken wordt aangetoond wie er goed genoeg is voor Feyenoord. Anders moeten ze volgend seizoen maar naar een andere club. Die selectie gaat nu beginnen.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login