Nieuws

DE TEGENSTANDER: PEC ZWOLLE TUSSEN WAL EN HET SCHIP

on

De 2-1 nederlaag tegen Roda JC Kerkrade van afgelopen donderdag kwam voor PEC Zwolle niet alleen onverwachts, maar ook nog eens op een heel ongelukkig moment. De ploeg van coach Ron Jans raakte namelijk het zicht op de play-offs om Europees voetbal kwijt en heeft nog altijd niet definitief afstand genomen van de onderste regionen.

.

‘Ik ben verbijsterd,’ zei Jans na afloop van de wedstrijd in Limburg, waar zijn ploeg had verzuimd om de grote kansen die het kreeg af te maken. Volgens de trainer had de nederlaag behoorlijke consequenties voor de komende weken: ‘Ons seizoen is na vandaag over. We gaan niet degraderen, maar we hoeven ook niet naar boven te kijken.’

.

Daarmee dreigt Jans een vrij kleurloos afscheid tegemoet te gaan van zijn periode als trainer in Zwolle. De geboren Zwollenaar kende grote successen met het winnen van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal in 2014, maar die indrukwekkende prestaties kregen dit seizoen geen vervolg.

.

Na de nederlaag tegen Roda JC heeft PEC Zwolle weinig meer om voor te spelen, al zal de ploeg het seizoen zondag van wat glans willen voorzien door een goed resultaat neer te zetten tegen Feyenoord. Voor verdediger Calvin Verdonk is de wedstrijd extra bijzonder, want hij wordt dit seizoen gehuurd van Feyenoord.

.

Ondertussen is het vizier in Zwolle ook al gericht op de toekomst. Afgelopen maandag zette John van ’t Schip zijn handtekening onder een tweejarig contract bij PEC, waarmee hij vanaf volgend seizoen de opvolger van Jans is. Bij zijn presentatie zei hij te hopen het proces dat is ingezet door Jans een goed vervolg te geven en het spektakel terug te brengen in Zwolle. 

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login