Nieuws

De tegenstander: Fc Utrecht al verzekerd van play-offs

on

Als een van de weinige clubs in de Eredivisie weet FC Utrecht vier speelronden voor het einde al waar het aan toe is. De Domstedelingen staan stevig op de vierde plaats, in de wetenschap dat de derde plaats buiten bereik is en dat ze al zeker zijn van de play-offs om Europees voetbal. Desondanks gaat de ploeg van Erik ten Hag er alles aan doen om ook daadwerkelijk als vierde te eindigen.
.

Kampioenschap

Hoe belangrijk de vierde plaats voor Utrecht is, werd onlangs verwoord door aanvoerder Willem Janssen. ‘Als we achter de traditionele top drie eindigen, voelt dat voor ons als een kampioenschap. Dan hebben we een fantastische prestatie geleverd. Het zal de club ook extra geld opleveren in de TV-ranking en we kunnen in de play-offs de volgende stap nemen,’ sprak de captain.

.

Goede serie

Met nog vier wedstrijden te gaan is de voorsprong van FC Utrecht op nummer vijf Vitesse vijf punten. Het gat met nummer acht sc Heerenveen bedraagt zelfs dertien punten, waardoor plaatsing voor de play-offs al een feit is. De ruime voorsprong is mede te danken aan een huidige goede serie van vier zeges op rij. Vorig weekend werd FC Twente thuis met 3-0 verslagen. ‘Ik denk dat dit één van de betere, misschien wel de beste wedstrijd, was van het seizoen,’ zei trainer Erik ten Hag na dat duel.

.

Sterk op vreemde bodem

Opvallend is dat Utrecht op vreemde bodem slechts één puntje minder pakte dan in eigen huis. Zou je de stand berekenen op basis van alleen uitduels, dan bezet de club eveneens de vierde plaats achter de traditionele top drie. Een uitzege tegen één van de clubs uit de top drie werd overigens nog niet geboekt. Zowel tegen Ajax (3-2) als tegen PSV (3-0) keerde Utrecht zonder punten huiswaarts.

.

Beste trainer ooit

Ook in zijn tweede seizoen bij FC Utrecht presteert Erik ten Hag uitstekend. De oud-prof, die het merendeel van zijn carrière uitkwam voor FC Twente, haalde vorig seizoen de finale van de KNVB Beker (uitslag: 2-1 voor Feyenoord) en stevent dit seizoen dus af op een keurige vierde plaats. Onder leiding van Ten Hag won FC Utrecht dertig van de 64 Eredivisieduels, hetgeen neerkomt op een winstpercentage van ruim 46 procent. Geen enkele permanente trainer van de Domstedelingen overlegde ooit betere statistieken. Desondanks zal het voor Ten Hag pas bevredigend voelen als Utrecht ook daadwerkelijk Europees voetbal weet te behalen. 

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login