Feyenoordinbeeld

DE TEGENSTANDER: ADO VER WEGGEZAKT NA GOEDE START

on

ADO Den Haag brengt woensdag voor de tweede keer dit seizoen een bezoek aan De Kuip. Waar de Hagenaars dat begin september nog deden als nummer drie van de Eredivisie, zijn ze inmiddels afgezakt naar de vijftiende plaats. Ondertussen is het ook vanwege bestuurlijke problemen steeds onrustiger geworden bij de club.

.

Met tien punten bezette ADO Den Haag na vier speelronden de derde plaats van de Eredivisie. In de vijfde speelronde sloeg Feyenoord een aanval om de koppositie af (3-1), waarmee de vrije val voor de Hagenaars werd ingezet. In de twaalf wedstrijden daarna werd alleen nog van Willem II gewonnen, waardoor ADO op de vijftiende plaats is beland.

.

Ondertussen rommelt het aan de top van ADO Den Haag. Een dag na de wedstrijd tegen Feyenoord staan de directie van de club en grootaandeelhouder United Vansen tegenover elkaar voor de rechter, waarbij de directie wil aantonen dat de grootaandeelhouder wanbeleid voert en hoopt weer baas in eigen huis te worden.

.

Het zijn allerminst optimale omstandigheden voor de selectie van trainer Zeljko Petrovic om zich voor te bereiden op het bekerduel met Feyenoord, terwijl de ploeg juist snakt naar een succesje. Helemaal na het debacle van afgelopen zaterdag in Nijmegen, waar ADO Den Haag met 3-0 verloor van N.E.C. ‘Dit was misschien de tweede keer dat ik echt verschrikkelijk boos ben geworden in de kleedkamer,’ zei Petrovic na afloop. ‘Als je zo speelt, ben je het shirt van ADO Den Haag niet waard.’

.

Eerder dit seizoen was ADO Den Haag juist na strafschoppen nog te sterk voor N.E.C. in de eerste ronde van de KNVB Beker, waarna in de tweede ronde Telstar met 2-1 werd verslagen. ADO Den Haag zal er veel aan gelegen zijn om woensdag opnieuw een ronde verder te komen, al heeft de ploeg op basis van de laatste weken weinig reden om het duel in De Kuip met veel vertrouwen tegemoet te zien.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login