Nieuws

De Roon: “Hoop dat Feyenoord kampioen wordt”

on

Marten de Roon bewees ‘zijn’ Feyenoord vrijdag een goede dienst. De middenvelder hield met sc Heerenveen Ajax op een 1-1 gelijkspel.

“Ik denk nog steeds dat Ajax kampioen wordt, maar ik ben een Rotterdammer en hoop dus dat Feyenoord het nog redt”, zegt De Roon tegen NUsport. “Toen wij met Heerenveen tegen Feyenoord speelden, wilde ik natuurlijk gewoon winnen. Maar als ze zondag tegen Vitesse spelen, dan juich ik zeker voor Feyenoord. Laten we hopen dat het ze een beetje meezit.”

“We hebben Ajax vooraf heel goed geanalyseerd en besloten dat we hun mannen met ideeën, Christian Eriksen, Siem de Jong en Lasse Schöne, zo weinig mogelijk aan de bal moesten laten. Joey van den Berg en ik zouden De Jong en Eriksen overal volgen waar ze gingen. Dat is volgens mij goed gelukt, ze werden aardig gek van ons. We haalden telkens de angel uit hun aanval.”

Het veroverde punt komt sc Heerenveen in de strijd om de play-offs goed van pas. “Ja, dit punt tegen Ajax is ook in dat opzicht een prachtig resultaat. Volgende week thuis tegen AZ drie punten pakken en dan zijn we heel dicht bij de play-offs”, aldus De Roon.

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login