Nieuws

De religieuze overtuiging van Kökçü is iets waar Feyenoord volgens de algemeen directeur mee aan de slag moet

on

De weigering van Orkun Kökçü om de regenboogarmband te dragen tijdens AZ-Feyenoord (1-3) overschaduwde zondag de belangrijke overwinning van de Rotterdammers in Alkmaar. Algemeen directeur Dennis te Kloese gaf na afloop van het duel tekst en uitleg. “We willen niet dat Feyenoord gezien wordt als de club die er niet achter staat, vandaar dat Gernot Trauner de aanvoerder was.”

Te Kloese benadrukt dat Feyenoord de campagne van de eredivisie omarmt, waarin opgeroepen wordt tot een grotere acceptatie van de LHBTIQ+-beweging. “We willen ons erbij aansluiten, want dit beleid is ook óns beleid”, stipt de directeur aan. Hij zegt deze week met Kökçü hierover te hebben gesproken. “Die gesprekken met hem waren niet makkelijk. Soms moeten we ons als club hierover wat kwetsbaarder opstellen. Misschien moeten we hierover meer leren en in discussies betrokken zijn. Daar zijn we ook mee bezig.”

Vanwege religieuze redenen wilde de middenvelder de regenboogband niet dragen. Volgens Te Kloese is het geen kwestie van respect vanuit Kökçü, die moslim is. “Met een aanvoerdersband wilde hij het niet uitlichten. Dan is het voor ons de kwestie: willen we dit respecteren? Dat hebben we naar hem toe gedaan. Dat hebben we zelf besloten. Naar buiten toe willen we nog eens benadrukken, door Trauner de aanvoerdersband te laten dragen, dat Feyenoord dit beleid omarmt.”

Of Kökçü volgende week in het thuisduel met Fortuna Sittard weer de aanvoerder van Feyenoord is, weet Te Kloese nog niet. De religieuze overtuiging van Kökçü is iets waar Feyenoord volgens de algemeen directeur mee aan de slag moet. “We moeten er als club ook respect voor kunnen opbrengen (de overtuiging van Kökçü, red). Dit is zeker iets om mee te nemen”, zegt hij.

Te Kloese ging ook in op het media-optreden van Frank Arnesen zondag bij ESPN. De Deen vertrok vanwege gezondheidsredenen afgelopen zomer als technisch directeur bij Feyenoord. Als het aan Arnesen had gelegen, dan was hij nog werkzaam bij de Rotterdammers geweest.

Te Kloese benadrukt dat de gezondheid van Arnesen de hoogste prioriteit had. Volgens hem speelde er geen enkele andere reden bij het vertrek van Arnesen dan de gezondheid van de toenmalige technisch directeur. “Maar we zijn blij dat het met Arnesen goed gaat en dat we met hem een goede relatie hebben en die doorzetten.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply