Nieuws

De mislukte missie van Simon Gustafson

on

Toen hij 2,5 jaar geleden vanuit Zweden werd gehaald door Feyenoord was hij nog maar negentien jaar. Simon Gustafson heeft zijn belofte echter nooit ingelost. Gaat hij dat bij Roda JC wel doen?

Even was daar een glimp van de klasse van Simon Gustafson. Linksbuiten Mario Engels sneed naar binnen en sprintte in de diepte. De pass van Gustafson kwam precies op het juiste moment en had de juiste snelheid. Engels nam de bal aan en stond oog in oog met Heerenveen-doelman Warner Hahn. Zijn schot verdween echter hoog over het doel van de bezoekers.

Simon Gustafson kan goed voetballen. Hij heeft duidelijk meer talent dan zijn medespelers. Als hij over het veld beweegt dan heeft hij de bal aan een touwtje en met zijn linkerbeen kan hij de bal neerleggen waar hij wil. Afgelopen zondag was dat zijn dieptepass op Engels in de 73ste minuut niet het enige moment dat hij zich kon onderscheiden. In de eerste helft was daar ook de controle en de slimme steekpass op Dani Schahin die net als Engels ook meteen oog in oog stond met Hahn. Zijn schot verdween echter langs de verkeerde kant van de paal.

Daardoor staat de teller van Gustafson na veertien duels voor Roda JC op twee doelpunten en twee assists. Dat valt zwaar tegen voor een speler die van Feyenoord wordt gehuurd om het verschil te maken. In Kerkrade heerst enige onvrede over die lage scores. Gustafson begon het seizoen spectaculair met twee treffers in de openingswedstrijd tegen PEC Zwolle maar sinds dat duel staat hij compleet droog. Twee assists kunnen dat nauwelijks goedmaken. Tegelijkertijd is ook duidelijk dat de schuld niet alleen bij Gustafson kan worden neergelegd. Iedere wedstrijd zet hij wel een ploeggenoot voor de keeper, maar helaas zijn die kansen niet besteed aan zijn ploeggenoten. Daar kan de Zweed zelf natuurlijk ook weinig aan doen.

Het roept de vraag op of Gustafson afgelopen zomer wel de juiste keuze heeft gemaakt. Na een seizoen van bankzitten in Rotterdam was het duidelijk dat de creatieve middenvelder op zoek moest naar een nieuwe club. Hij liet zich verhuren aan Roda JC maar wie hem daar de afgelopen duels heeft zien ploeteren beseft dat het een weinig gelukkige combinatie is. Gustafson had een aanwinst geweest voor ploegen die de bal hebben zoals FC Utrecht, PEC Zwolle en Heerenveen, maar is in Kerkrade veroordeeld tot een jaar vechten tegen degradatie.

Ze kunnen fantastisch voetballen, maar ook heel vaak niet. Het vorige seizoen van SC Heerenveen kenmerkte zich door een enorme labiliteit in de prestaties. Een fantastische eerste helft, maar een rampzalige ineenstorting na de winterstop. Dit seizoen is die wisselvalligheid opnieuw te zien. Na de eerste zes duels nam SC Heerenveen een tweede plaats in op de ranglijst, maar daarna volgde de ineenstorting. In de laatste acht duels haalde de ploeg slechts vier punten. Geen ploeg presteerde zo slecht in die laatste acht duels.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login