Nieuws

De Jong is positief over komst nieuw stadion, maar het zal de kloof niet dichten

on

Feyenoord-directeur Jan de Jong is positief over de komst van een nieuwe Kuip. Er moet nog een aantal hordes worden genomen voordat de bouw van een nieuwe thuishaven definitief kan beginnen, zei De Jong maandag tijdens een presentatie voor de businessclub van Feyenoord. Daar heeft hij echter vertrouwen in.

Het ondernemingsplan voor een nieuwe Kuip moet worden dichtgetimmerd en ook de bouwkosten zijn nog niet helemaal rond. “Wij geloven erin dat Feyenoord en het stadion een goed commercieel model kunnen neerzetten. We zijn bijna zover dat we kunnen zeggen: die horde hebben we genomen”, aldus De Jong, geciteerd in het Algemeen Dagblad. 

In totaal moet er volgens het AD circa 444 miljoen euro worden opgehaald. Investeringsbank Goldman Sachs wil, bij een goed businessplan, ongeveer de helft daarvan inleggen. Feyenoord zoekt nog naar 250 miljoen: 150 miljoen euro aandelen mét zeggenschap en 100 miljoen euro zonder.

Van de benodigde 150 miljoen is reeds 40 miljoen toegezegd door de gemeente Rotterdam. “Een nieuw stadion gaat de kloof met Ajax en PSV niet dichten”, benadrukte De Jong maandag. “Daar zijn wij verantwoordelijk voor met het soort voetbal dat we spelen.”

Beter presteren in Europa is sowieso een must. “De komende jaren zal Feyenoord ook sportief moeten presteren, dan hou je de concurrentie in zicht. En als we goede resultaten boeken, halen we veel meer inkomsten uit een nieuw stadion dan uit de huidige Kuip.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login