Nieuws

‘De hele week hebben we erover gesproken wat er zou kunnen gebeuren als we niet scherp zouden beginnen’

on

Het doet Dirk Kuijt deugd dat Feyenoord ondanks een zwakke eerste helft zondag drie punten overhield aan het bezoek bij De Graafschap.”Ik ben blij met het karakter dat we hebben getoond, we hebben bewezen ook punten te kunnen pakken als het even niet loopt”, liet de 35-jarige aanvoerder van Feyenoord weten in gesprek met FOX Sports.

Kuijt besefte dat Feyenoord nog ontsnapte met een 1-0 achterstand bij rust. “Het had ook zomaar 2-0 of 3-0 voor De Graafschap kunnen staan.”

“De hele week hebben we erover gesproken wat er zou kunnen gebeuren als we niet scherp zouden beginnen. Dit hebben we echt over onszelf afgeroepen.”

Dankzij goals van Michiel Kramer en Eljero Elia zette Feyenoord de scheve situatie op De Vijverberg recht.

“De vertoning in de eerste helft was slecht, maar ik ben blij met de tweede helft. We tonen de wil om elke wedstrijd te winnen.”

“De afgelopen jaren kwam Feyenoord vaak tekort in dit soort wedstrijden. Nu hebben we gewonnen bij SC Cambuur en De Graafschap en een puntje gepakt bij Roda JC.”

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst hield er eenzelfde visie op na als zijn aanvoerder. “Voor rust hebben we alles gedaan wat we niet moesten doen. De eerste helft was Feyenoord-onwaardig”, sprak hij na afloop.

“Na rust hebben we de wedstrijd knap omgebogen. Ik ben blij met de drie punten, al ging het heel moeizaam.”

Van Bronckhorst had geen oordeel over de slaande beweging die aanvaller Michiel Kramer zou hebben gemaakt. ”Ik heb nog geen televisiebeelden gezien, dus kan ik er niets zinnigs over zeggen. Of ik bang ben dat Kramer mogelijk wordt geschorst? Nogmaals: ik heb nog niets teruggezien. Het is verder aan de KNVB.”

Bron: nusport.nl/ANP

  

You must be logged in to post a comment Login